Skip to content
Politică

Noaptea minţii la MAI: Ministerul de Interne vrea liber la parcatul pe trotuar

Ministerul Afacerilor Interne a publicat la finalul saptamanii trecute mult asteptata Hotarare de Guvern care sa reglementeze ridicarea masinilor parcate neregulamentar, o masura binevenita mai ales in multele situatii cand autovehiculele lasate neregulamentar blocau mijloacele de transport in comun, trecerile de pietoni sau diferite zone de acces.

In acelasi timp, insa, ministerul condus de Petre Toba a publicat pe site si un proiect de lege prin care vrea sa modifice Codul Rutier. Una din aceste modificari este abrogarea articolului din lege care interzice oprirea si stationarea pe trotuar in lipsa unor marcaje care sa permita acest lucru, indiferent daca se lasa sau nu un metru liber, transmite hotnews.ro.

Vineri dupa-amiaza, Ministerul de Interne a publicat pe site doua proiecte de acte normative, unul fiind cel al Hotararii de Guvern menite sa reglementeze ridicarea autovehiculele parcate neregulamentar, o masura mult asteptata si binevenita pentru a putea rezolva blocajele aparute in trafic cand unii soferi de masini au blocat transportul in comun sau si-au lasat masinile in zone nepermise, pe treceri de pietoni sau in dreptul unor accese de urgenta.

Al doilea proiect publicat de catre MAI este un Proiect de Lege menit sa modifice Codul Rutier (OUG 195/2002), proiect pus acum in dezbatere publica.

Printre masurile stipulate in Proiectul de lege (descarca-l aici), precum cele care reglementeaza ridicarea masinilor parcate neregulamentar sau blocarea rotilor, MAI abroga articolul din Codul Rutier care stipula ca ocuparea trotuarelor cu masini este interzisa in lipsa unor marcaje care sa permita acest lucru, indiferent daca se lasa sau nu celebra distanta de un metru.

Citiţi mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *