Skip to content
Sport

Noaptea minții la propriu: Coloana Infinitului, ținută în beznă. Secretomanie la primărie

trilulilu.ro

Citiți în cele ce urmează despre un caz de „noaptea minții” la propriu: binecunoscuta sculptură „Coloana Infinitului” de Constantin Brâncuși este ținută în beznă, în timp ce Primăria Târgu-Jiu dă dovadă de secretomanie.

De mai multe luni, „Coloana recunoştinţei fără sfârşit” (așa cum a fost ea denumită de către Brâncuși) este ținută în întuneric de autoritățile locale. Adrian Tudor, viceprimarul pe probleme de cultură al Târgu-Jiului, susține că monumentul este iluminat corespunzător, conform proiectului realizat de societățile americane Olin Partnership și L’Observatoire International din New York, si materializat în deceniul trecut, în baza unui împrumut angajat de statul român de la Banca Mondială. Cu toate acestea, imaginile surprinse de către jurnalistul Narcis Daju de la Gorjnews.ro arată exact contrariul, situația fiind cauzată de faptul că sistemul de iluminat din jurul monumentului nu a mai fost reparat de luni de zile.

Mai jos puteți vedea o filmare realizată în noaptea dinspre duminică spre luni:

Ziaristul a solicitat o copie a contractului sus-menționat, însă autoritățile l-au refuzat, invocând prevederile art. 7, alin. (22) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Alineatul menționează că autoritățile „au obligaţia de a respecta restricţiile impuse de legislaţia în vigoare în legătură cu secretul comercial şi industrial, proprietatea intelectuală, protejarea interesului public şi privat, precum şi fără a se aduce atingere garantării şi protejării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice cu privire la dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, potrivit legii”.

Citiți AICI mai multe detalii, inclusiv despre o reclamație administrativă formulată de către Narcis Daju.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *