Skip to content
Politică

Noaptea minții! ”Trăsnaia guvernului” este redactată cu erori grave

Inquam Photos / George Calin

Eroare incredibilă în textul OUG 114, care îi afectează pe toţi angajaţii din construcţii. Guvernul a uitat să pună verbul în textul din Monitorul Oficial la procentul cu care ar trebui să scadă CAS pentru angajaţii din construcţii.

Opinia publică a înţeles, din textul celebrei OUG 114/2018, că, pentru angajaţii din construcţii, se reduce cota contribuţiilor sociale, acesta fiid şi mesajul autorităţilor. Însă, în textul actului normativ, la articolul respectiv nu apare verbul ”se reduce”, arată economica.net.

Iată forma publicată în Monitorul Oficial:

”În perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfășoară activități în sectorul construcții și care se încadrează în condițiile prevăzute la art. 60 pct. 5, cota contribuției de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) cu 3,75 puncte procentuale”.

Aşadar, în forma finală, publicată în Monitorul Oficial, se exprimă procentul de scădere al contribuţiei (de la cota standard de 25%), dar în frază nu apare verbul ”scade” sau ”se reduce”, deci, strict legal nu se înţelege, din forma din lege, dacă această contribuţie scade sau nu.

OUG 114 a fost semnată de nu mai puţin de 19 miniştri sau înalţi oficiali ai statului român, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă.

Informaţia a fost publicată întâi pe facebook de utilizatorul Andi Manciu.

Sursa foto: FB Andi Manciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *