Skip to content
București

Noaptea Muzeelor 2017: Ce evenimente te așteaptă in spatiile culturale din București

magnanews.ro

Pe 20 mai, muzeele și spațiile expoziționale din Capitală vor avea un program special dedicat publicului vizitator, multe dintre instituții găzduind manifestări culturale care se vor prelungi până în zorii zilei de duminică.

Expoziții tematice, proiecții de film și spectacole vor fi accesibile  în cele 49 de instituții culturale bucureștene care vor permite accesul gratuit pentru public.

" "

Muzeul Național de Geologie a pregătit un program special destinat atât celor mai mici ditre vizitatori, cât și însoțitorilor acestora. Astfel, pe lângă vizitarea sălilor expoziționale din interiorul muzeului, publicul se va putea desfăta cu o expoziție tematică dedicată dinozaurilor, realizată în pareteneriat cu Dino Parc Râșnov.

Aceasta va cuprinde o serie de replici, în mărime naturală, ale unor dinozauri care au trăit acum sute de milioane de ani, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. Lumea dinozaurilor, așa cum era atunci, prinde viață în curtea Muzeului National de Geologie, informează Realitatea.net.

O altă surpriză o reprezintă expoziția „Lumea cuarțului”, care are ca element de atracție un craniu de cuarț de 30 kg găsit în Brazilia și adus special pentru acest eveniment dintr-un alt muzeu european.

Vizitatorii vor avea acces și la o mini expozitie de bijuterii, cristale pietre pretioase și semiprețioase cu vânzare.
Programul Muzeului Național de Geologie pentru Noaptea Muzeelor este cuprins în intervalul orar 19-24, intrarea făcându-se prin șoseaua Kiseleff, nr.2.
Alte instituții care vor găzdui evenimente culturale în această noapte sunt: Casa Experimentelor, Ferma Animalelor, Metropolitan Art Galery, Opera Comică pentru Copii, Orășelul Cunoașterii, Metropolitan Art Gallery sau Romanian Design Week.
De asemenea, vor fi deschise următoarele galerii: la sediul central: Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Europeană (19:00-05:00), la Muzeul Colecțiilor de Artă: Expoziția „Ștefan Caltia. Obiecte grăitoare” (19:00-05:00), Spațiile istorice ale fostului Palat Regal (11:00-19:00).

Muzeul Național de Artă Contemporană  își deschide porțile, între orele 18-02, pentru o seară de artă și film din arhivele muzeului. Va anima spațiul din fața muzeului cu proiecții de film de artă din arhivele muzeului, iar expozițiile muzeului sunt deschise publicului pentru vizitare.

Într-un spațiu neconvențional, Cimitirul Bellu, începând cu ora 19, bucureștenii, dar și turiștii sunt așteptați la un recital de jazz, la unul de muzică clasică și la unul de muzică instrumentală și vor putea viziona un film documentar și o piesă de teatru.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *