Skip to content
Cultura

Noaptea Muzeelor 2022. Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile

Antena 3

Noaptea muzeelor a început cu aglomeratie în întreaga ţară. Este seara în care oamenii respiră cultură, fie că e vorba e muzee ori alte instituţii de artă. Şi pentru că intrarea este gratuită peste tot, oamenii îşi calcă pe inimă şi aşteaptă chiar şi cu orele în unele părţi, pentru a vedea comorile din spatele uşilor închise, notează antena3.ro.

După doi ani de pandemie, peste 170 de muzee, galerii şi grădini de artă, castele, palate, cetăţi, mori, institute şi centre culturale din toată ţara îşi deschid sambata seara porţile in cea de a 18-a ediţie de Noaptea Muzeelor, eveniment organizat în toată Europa.

Zeci de mii de oameni vizitează muzeele şi alte instituţii de cultură în această seară în care toate au porţile deschise şi nu este tarif de intrare.

Muzeul Antipa este în top când vine vorba de numărul mare de vizitatori. Şi nu-i puţin lucru, în condiţiile în care numai în Bucureşti sunt deschise 64 de muzee, iar, în întreaga ţară, 87 de oraşe au pregătit surprize în această seară. Sunt galerii de artă, case memoriale ori muzee.

Peste tot în ţară, organizatorii au înţeles că istoria trebuie să prindă viaţă ca să stârnească interestul oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *