Skip to content
Sport

Noaptea Muzeelor poate deveni o noapte dormită la muzeu

cimec.ro

A fost lansată o propunerea inedită pentru România de către Muzeul de Artă din Cluj-Napoca de Noaptea Muzeelor – zece vizitatori vor putea să înnopteze în muzeu. Nu e o noutate în lume, fiind practici întâlnite la The American Museum of Natural History New York sau Tate Britain London, dar nu și la noi, unde managementul cultural este încă o necunoscută.

Primul pas îl face însă Muzeul de Artă din Cluj-Napoca ce a pregătit, pentru ediţia Festivalului European ”Noaptea Muzeelor”, un program de expoziţii care ”să pună în valoare nu numai patrimoniul cultural al muzeului, ci şi creaţiile artiştilor contemporani”, se arată pe site-ul instituţiei.

Muzeul poate fi vizitat între orele 20.00 şi 1.00, iar cei interesaţi pot admira expoziţiile permanente dar și unele aflate în patrimoniul muzeului şi supuse unor proceduri de restaurare în ultimii ani. În plus, din acest an zece persoane alese de un juriu format din reprezentanţi ai Centrului Cultural şi Muzeului de Artă, dintre persoanele care se vor înscrie pe pagina de Facebook a centrului, vor avea posibilitatea să înnopteze în muzeu, menționează news.ro.

Cei zece vor intra în muzeu la ora 1.00 dimineaţa, vor lua o cină cu artistul Marius Bercea şi vor participa apoi la un tur ghidat. La sfârşitul programului, care va dura aproape două ore, cei zece vizitatori vor putea să înnopteze într-una dintre camerele Muzeului de Artă Cluj, în sacii de dormit pe care și-i vor aduce de acasă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *