Skip to content
Politică

Noi acuzații dure la adresa Laurei Codruța Kovesi din partea unui fost ministru

Noi acuzații la adresa Laurei Codruța Kovesi au fost lansate luni în spațiul public de către fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș, personaj condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Telepatia.

Fostul ministru precizează că şefa DNA nu face altceva deâct să decredibilizeze instituţia pe care o conduce, potrivit antena3.ro.

În scrisoare trimisă procurorului şef al DNA, Sorin Pantiş o acuză pe Laura Codruţa Kovesi că ”ascunde, cu intenţie, minciuna, falsul şi incompetenţa”, având în vedere că angajatul DNA care a făcut expertiza în dosarul ICA nu era expert în evaluarea valorii de piaţă a societăţilor comerciale.

Pentru a evalua o societate comercială este nevoie de un expert contabil, un expert în studiul pieţelor specifice, un expert financiar şi un jurist. O astfel de evaluare este un proces de dur ată şi nu se poate face în 5 zile. (…) Este odios cu câtă uşurinţă minţiţi pentru a acoperi o imensă eroare judiciară, în urma căreia 12 oameni nevinovaţi au fost condamnaţi. Deja încercaţi să acreditaţi ideea că doar călăii sunt vinovaţi de această înscenare grosolană prin care o privatizare corectă este transformată într-un dosar politic cu conotaţii de asasinat economic”, scrie Sorin Pantiş.

„Corolarul minţii dumneavoastră diabolice este afirmaţia că: „într-un astfel de dosar, când obţii o condamnare, este o reuşită a sistemului judiciar”. Aceasta este cea mai periculoasă şi perversă afirmaţie. (…) Aţi creat, din nou, după 67 de ani, categoria de „deţinuţi politici” încălcând legea şi Hotărârile Curţii Constituţionale. Nu implicaţi tot sistemul juridic. E nedrept!!! Pare o manifestare de tip nazist, dictatorial”, mai transmite fostul ministru.

La finalul scrisorii către Kovesi, Pantiş adaugă că şefa DNA a mai minţit încă odată când a spus că se temea de presecrierea dosarului şi de acea l-a urgentat. Faptele se prescriau de fapt, abia peste 5 ani, deci graba nu putea fi justificată astfel, a mai scris fostul ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *