Skip to content
Politică

Noi acuze de clientelism în administraţia publică: PSD n-a înţeles nimic…

Apar noi acuzaţii de clientelism în administraţia publică, îndreptate împotriva Partidului Social Democrat (PSD). La ce se referă acestea.

Într-un comunicat transmis, joi, PSnews.ro, senatorul PNL (fost membru PDL) Dumitru Oprea consideră că este total inoportună rezistența PSD față de intenția noului guvern de a evalua funcționarii din administrația publică după criterii de performanță.

Într-o declarație politică susținută, miercuri, în plenul Senatului, parlamentarul ieșean s-a referit la cererea președintelui PSD Liviu Dragnea adresată premierului Dacian Cioloș de protejare a propriei clientele politice, această solicitare făcându-se sub pretextul asigurării bunei funcționări a sistemului.

În acest context, Dumitru Oprea a amintit că, printre revendicările societății civile la recentele proteste de stradă, au fost și cele legate de administrația publică, tocmai pentru că românii s-au săturat de osificarea birocratică și politizarea excesivă. Astfel, PNL-istul a constatat că PSD „n-a înțeles nimic din cererile oamenilor, exercitând în continuare presiuni pentru a-și proteja politrucii”, se mai arată în comunicat.

Parlamentarul ieșean susţine că orice persoană de bună-credință nu-și dorește epurări abuzive în administrație, unde sunt și oameni corecți, competenți, care și-ar putea demonstra performanțele dacă managementul ar fi mai bun.

„Aceasta este principala teamă a PSD, pentru că nu va mai putea parazita structurile statului, principala rațiune a acestui partid”, mai arată documentul citat.

În finalul intervenției sale, senatorul de iaşi și-a exprimat regretul că PSD, în loc să înțeleagă că a venit, în sfârșit, vremea modernizării statului și să sprijine eforturile noului cabinet, încearcă să-i pună bețe în roate.

„PSD condiționează, practic, susținerea în Parlament, prin blocarea procesului de eficientizare a administrației, lucru ce nu va fi trecut cu vederea de cei care au dat jos guvernul Ponta”, încheie comunicatul lui Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *