Skip to content
Politică

Noi amănunte din Covasna: Nu trebuia să ne întâlnim separat cu Iohannis. Eram acolo! EXCLUSIV

romaniatv.net

Liderul liberalilor din  Covasna, Olimpiu Florian, susține că nu este dezamăgit de președintele Klaus Iohannis și afirmă că nu își dorea o întâlnire separată a românilor din administrația publică locală cu șeful statului.

Eram acolo cu toții!”, a răbufnit furios președintele organizației locale a PNL, supărat că organizatorii și moderatorul întâlnirii cu președintele au deturnat tema dezbaterii și au dat cuvântul numai reprezentanților comunității maghiare.

Nu a răspuns nimeni în mod oficial pentru gestul de a transforma o dezbatere pe teme administrative să devină o discuție despre problemele comunității maghiare. Nu am fost dezamăgiți de președinte, acesta chiar a cerut la un moment dat să audă și un român expunându-și punctul de vedere.

Se pare că a fost un scenariu bine pus la punct între organizatori și moderatorul dezbaterii, acesta nominalizându-i pe cei care trebuiau să ia cuvântul. Când românii încercau să ia cuvântul, moderatorul îi ignora”, explică președintele liberalilor din județul Covasna, într-o declarație exclusivă pentru PSNews.ro.

Nici măcar tema discuțiilor dintre președinte și reprezentanții administrației locale din Harghita și Covasna nu  mai fost respectata, de la probleme legate de dezvoltarea durabilă a zonei , aceasta migrând treptat spre problemele unor aleși locali cu DNA și la chestiunea autonomiei pe criterii etnice.

De altfel, Iohannis a și fost criticat de realizatorul TV Silviu Mănăstire pentru faptul că s-a afișat alături de doi aleși cu probleme penale: Borboly Csaba (președinte CJ Harghita), respectiv Tamas Sandor (președinte CJ Covasna).

Citiți și: Silviu Mănăstire îl taxează pe Iohannis după vizita în secuime: S-a afișat cu doi penali! EXCLUSIV

Nu am avut ocazia să aducem la cunoștința președintelui lucrurile pe care intenționam să i le comunicăm. Nu era nevoie de nicio întâlnire separată cu președintele Iohannis. Eram toți acolo! Primari maghiari și primari români. Nu era necesară nicio întâlnire separată cu primarii români, pentru că noi eram acolo.

Dezbaterea a fost organizată înițial pe teme de administrație publică, infrastructură, turism, dar nu am mai ajuns să discutăm aceste probleme. În primul rând pentru că nu am fost lăsați să vorbim, în al doilea rând pentru că discuția s-a îndreptat rapid spre achetele DNA  care îi vizează pe unii aleși locali din zonă”, a mai spus Floroian.

Citiți și: Turcescu vede UDMR drept monedă de schimb în mâinile lui Iohannis: E un test! EXCLUSIV

O parte dintre analiștii politici au văzut în vizita președintelui Iohannis în secuime un mod subtil de a testa simpatia sa în rândul etnicilor maghiari din zonă, în vedere pregătirii unei candidaturi pentru un al doilea mandat în fruntea statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *