Skip to content
București

Noi amănunte incendiare: Negoiță i-ar fi PLAGIAT pe Isărescu și Roubini

facebook.com

Au apărut noi amănunte incendiare din scandalul privind presupusul PLAGIAT al primarului PSD din Sectorul 3: edilul Robert Negoiță l-ar fi plagiat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precum și pe economistul american Nouriel Roubini, cunoscut ca „Profetul Apocalipsei Financiare”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care instrumentează dosarul pretinsului plagiat din teza de doctorat a lui Robert Negoiță, a dispus o nouă expertiză științifică în cazul lucrării de doctorat a acestuia, intitulate „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”, relatează Cetățeanul.net.

La dosar există deja o expertiză realizată de specialiștii Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). Aceștia au concluzionat că lucrarea lui Robert Negoiță este un plagiat grosolan, cu texte copiate din analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române. Negoiță ar mai fi copiat texte din articole de presă publicate pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Ziaruldeinvestigatii.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro, Tribuna Economică și Euro Avocatura.

Surse apropiate ORDA au declarat pentru Cetățeanul.net că Negoiță ar fi copiat peste 6.100 de rânduri dintre cele aproximativ 9.700 ale lucrării. Primarul, în schimb, nu a dorit niciodată să comenteze public acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *