Skip to content
Politică

Noi amenințări din partea medicilor de familie

" "

Medicii de familie amenință din noucu doar trei săptămâni înainte de intrarea în vigoare a noului Contract-Cadru pentru acordarea serviciilor de medicină primară.

Astfel, doctorii de familie din toată ţara ameninţă cu declanşarea unor noi acţiuni de protest şi solicită ca, în termen de 5 zile, să le fie prezentată noua versiune a acestui document contractual cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit romaniatv.net.

" "

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) constată că nu a fost lansată în dezbatere o formă îmbunătățită a Contractului – Cadru și a Normelor de aplicare ale acestuia.

Cele două organizaţii profesionale reamintesc, într-un comunicat de presă, că „în primăvară am solicitat și a fost acceptată prorogarea Contractului-Cadru până la data de 1 iulie pentru ca Ministerul Sănătății și CNAS să discute cu adevărat problemele sistemului de sănătate și să își asume funcționarea sa optimă. În ciuda faptului că am solicitat de la CNAS și MS formele actualizate ale celor două acte normative care stau la baza contractării noastre (Contractul-Cadru și Normele sale de aplicare), suntem ignorați în continuare! În ciuda faptului că am furnizat Ministerului Sănătății un expert în medicina familiei, suntem ignorați în continuare!

În aceste condiții, medicii de familie NU semnează contractele în forma actuală. Colegii noștri din filialele județene ne transmit zilnic nemulțumirile medicilor de familie, iar pacienții noștri, care ne-au susținut demersurile inclusiv prin cele 40 000 de petiții semnate, sunt deja informați despre declanșarea protestelor în perioada imediat următoare. Îi asigurăm din nou de întreaga noastră grijă și considerație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *