Skip to content
Politică

Noi audieri în dosarul Microsoft. Un ministru dă explicații procurorilor

Începând cu ora 15, la sediul DNA, unul din foștii ministrii ai României este audiat de procurorii DNA în megadosarul de corupție Microsoft.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, a venit la DNA, pentru a fi audiat în dosarul Microsoft, informează digi24.ro.

GABRIEL SANDU ar fi favorizat un grup de firme, întocmind caietul de sarcini în aşa fel încât acestea să câştige licitaţia de achiziţie a unor produse software, conform referatului procurorilor DNA.

Procurorii spun că fostul ministru ar fi primit aproape 5 milioane de euro mită, pentru prelungirea contractului de licenţiere Microsoft.

În cazul lui, dar şi al altor patru demnitari – Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Daniel Funeriu, acuzaţi de abuz în serviciu şi luare de mită – avizele au fost semnate de Traian Băsescu şi au ajuns la DNA.

Totodată, membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au dat aviz pozitiv pentru anchetarea deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft.

Și senatorii au două dosare pe masă, cele ale parlamentarilor PSD Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, amândoi cercetați în dosarul Microsoft.

Ecaterina Andronescu este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Șerban Mihăilescu de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani. Comisia Juridică a amânat cu o lună luarea unei decizii, iar votul final ar urma să fie dat abia după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Dacă nu cumva, parlamentarii vor cere o nouă amânare, ca să treacă liniștiți de turul II.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *