Noi audieri în dosarul generalilor Coldea și Dumbravă. Omul de afaceri chinez Wang Yan, la DNA

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi audieri în dosarul în care generalul SRI în rezervă Florian Coldea este acuzat de fapte de corupție. Fostul șef al serviciului român de informații este cercetat sub control judiciar pentru trafic de influență.

Omul de afaceri chinez Wang Yan, cunoscut si ca Alexandru Ioan – despre care Cătălin Hideg, denunțătorul lui Coldea,  susține că i-a făcut cunoștință cu generalul SRI – este  audiat vineri dimineață la DNA.

El a fost audiat și luna trecută de către procurorii anticorupție, având calitatea de martor in dosarul generalilor.

Fostul șef militar al SRI, generalul în rezervă Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă sunt cercetați într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani

Potrivit procurorilor, ei ar fi primit 100 000 de euro de la omul de afaceri Cătălin Hideg, inculpat și judecat într-un dosar al Parchetului European pentru fraudă legată de achizițiile din pandemie. Casa de avocatură a apărătorului Doru Trăilă avea un contract de consultanță cu cei doi generali SRI și cei trei ar fi comis împreună aceste fapt de trafic de influență și spălare de bani.

Mai precis, ei ar fi primit suma de 100 000 de euro dintr-un contract de 600 000 și i-ar fi promis omului de afaceri că îl ajută să obțină în instanță o condamnare cu suspendare. Înșă Hideg a fost condamnat cu executare, nu a obținut condamnarea cu suspendare și nici ridicarea controlului judiciar, așa că a venit la DNA și a formulat un denunț împotriva avocatului Doru Trăilă și împotriva celor doi generali în rezervă.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: