Skip to content
Politică

Noi bâlbe marca Iohannis. Când spune până la urmă neamțul ADEVĂRUL?

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a afirmat joi, la o dezbatere organizată de PNL și PDL pe tema educației din România că, după ce a fost dascăl şi apoi inspector şcolar, a ajuns în acest moment să fie un ‘politruc’ care vrea să candideze la Preşedinţia României.

Șeful PNL declară că este un adevărat privilegiu că a ajuns într-o poziţie în care poate să îşi exprime opiniile legate de sistemul educaţional.

”Am antecedente în sistemul educaţional. Am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar mai puţin timp, trei ani. Acum sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României. Consider că este un privilegiu pentru mine că am ajuns într-o poziţie în care pot să îmi exprim câteva opinii legate de ce ar putea să fie sistemul educaţional pentru România, pentru români şi care ar putea să fie rolul preşedintelui ţării în această ecuaţie. O ţară performează bine dacă oferta educaţională este corelată cu piaţa muncii.

Cu cât mai mulţi oameni calificaţi pentru piaţa muncii existentă sau dorită ies din sistemul de educaţie, cu cât mai bună este corelaţia, cu atât mai bine performează economia”, a afirmat Iohannis joi la dezbaterea organizată de ACL.

Iohannis, profesorul care a reușit să cumpere 6 case, a vorbit și despre problemele dascălilor, referindu-se și la salariile mici ale acestora.

”Ştim cu toţii că avem o problemă mare cu corpul profesoral. Cea mai mare problemă după părerea mea nu este calitatea corpului profesoral, fiindcă şi ea este urmarea altor factori. Aş menţiona câţiva din aceşti factori. Este greu să aştepţi de la un profesor de liceu să performeze excepţional dacă cu salariul lui nu reuşeşte să întreţină o familie. Eventual, dacă amândoi din familie sunt profesori, reuşesc să ajungă la ceva care se numeşte nivel de subzistenţă, dar mai mult probabil nu” a explicat prezidențiabilul ACL.

Aceste explicații ale lui Iohannis, exprimate probabil într-un exces de sinceritate, sunt în contradicție cu afirmațiile șefului PNL în ceea ce privește achizionarea celor 6 case, conform cărora acesta și-a cumpărat respectivele imobile din salariul de profesor și meditațiile acordate elvilor.

Astfel, dacă spui odată că ai reușit să achizionezi un număr atât de mare de proprietăți imobiliare, iar altădată spui că dintr-un salariu de profesor abia reușești să îți întreții familia, înseamnă că Iohannis se afundă singur în minciuni despre cumpărarea celor 6 case. Sau poate că președintele PNL le va împărtășii rețeta succesului imobiliar și acelor profesori care abia își duc traiaul de pe o zi pe alta.

2 comentarii la “Noi bâlbe marca Iohannis. Când spune până la urmă neamțul ADEVĂRUL?

  1. ADEVARUL-neamtului e arhicunoscut–urmeaza predarea de stafeta in mod democratic si civilizat in beneficiul interesului national si international via PLESCOI .

  2. Ce pretentii sa ai de la Iohannis Ionescu asta ??? Doar el singur spune ca a ajuns un POLITRUC !!! Si cica e profesor el, si fost inspector general la ISJ. Astuia doar numele cred ca i-a ramas nemtesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *