Skip to content
Politică

Noi condamnări în dosarul lui Dragnea: Închisoare cu suspendare pentru mai mulți membri PSD Vrancea

Inquam / Octav Ganea
" "

Un dosar disjuns din cel al DNA, în care fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fraudarea Referendumului din 2012 privind suspendarea fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a lăsat cu condamnări la Vrancea. Magistraţii de la Judecătoria Focşani au condamnat săptămâna trecută nu mai puţin de şapte vrânceni, toţi reprezentanţi ai Partidului Social Democrat Vrancea în secţiile din comunele Suraia şi Tulnici, pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale la mai multe secţii de votare din Suraia şi Tulnici. Unul dintre ei este Dragoş Matişan, preşedintele TSD Vrancea (tineri social democraţi) şi fratele fostului viceprimar PSD al municipiului Focşani, Bogdan Matişan.

El a primit un an de închisoare cu suspendare. Şeful TSD este funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, dar a fost şi director al Comisariatului Gărzii de Mediu Vrancea. Potrivit procurilor, în anul 2012, în calitate de preşedinte “apolitic” al Secţiei de Votare Nr. 304 Tulnici, Matişan a înscris în fals, în lista electorală suplimentară, un număr de cinci persoane, printre care şi un minor fără drept de vot. Acele persoane nu au votat acolo, dar preşedintele secţie a executat în fals semnăturile celor cinci persoane prin contrafacere. De altfel, trebuie menţionat că la secţia unde Dragoş Matişan a fost preşedinte prezenţa raportată la urne a fost uluitoare, cea mai mare din ţară, respectiv 250%.

" "
" "

O altă persoană condamnată pentru aceeaşi infracţiune  este Romeo Marian Vasilescu.

Vasilescu este soţul Mihaelei Vasilescu, care i-a fost consilieră până de curând lui Marian Oprişan la Consiliul Judeţean Vrancea. Acesta a fost preşedinte al Secţiei de Votare 286 din Suraia. Procurorii spun că  a înscris în fals în lista electorală suplimentară un număr de 5 persoane, care au fost inculpate în dosarul DNA pentru infracţiunea de fraudă la vot, folosind pentru ele date nereale de identitate. Celelalte persoane condamnate sunt George Ariton, directorul Şcolii Gimnaziale din Suraia, pentru executarea în fals a 21 de semnături, Ionuţ Repede, tot la Suraia, pentru două semnături în fals, Maricica Popa (14 persoane), Lazăr Neculai (9 persoane) şi Lucică Milcoveanu (5 persoane), ultimul fiind membru într-o secţie de votare la Tulnici. Condamnările date săptămâna trecută de judecători pot fi atacate cu apel la Tribunalul Vrancea. În luna aprilie 2016, în dosarul lui Liviu Dragnea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat alţi şapte reprezentanţi ai unei secţii de votare din Vrancea, din comuna Suraia, complici la fraudă, asta după ce procurorii DNA au numărat 245 de voturi falsificate. Condamnările au fost date atunci cu suspendare, dar a existat şi o condamnare cu executare, întrucât unul dintre cei inculpaţi în dosar mai avea o faptă penală din urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *