Skip to content
Societate

Noi condiții de călătorie în Spania: Fără test negativ pentru românii vaccinați împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală

Potrivit MAE, începând cu 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania, la alegere, unul dintre următoarele documente:

– un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile înaintea călătoriei;

– un test negativ PCR sau un test negativ antigen;

– un certificat de recuperare post-Covid (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu Covid. Acest certificat este valabil timp de 180 zile).

Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative, potrivit b1.

Condițiile de călătorie spre România rămân cele anunțate în data 27.05.2021 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Spania trecând pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut.

Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.

Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *