Skip to content
Politică

Noi decapitări marca SI. Militanți anti-jihadiști, găsiți morți

Un tânăr militant sirian împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și un prieten al acestuia au fost găsiți decapitați vineri într-o casă din Turcia, informează agerpres.ro.

Acest grup, creat în aprilie 2014, semnalează abuzurile SI la Raqqa, oraș situat în nordul Siriei și considerat fief al organizației jihadiste.

" "
" "

Militantul Ibrahim Abdelkader și prietenul său Fares Hamadi ‘au fost găsiți decapitați în această dimineață (vineri)’ la domiciliul acestuia din urmă din Sanliurfa, în sudul Turciei, a indicat Abou Mohammad, unul dintre fondatorii grupului.

Ibrahim Abdelkader, care s-a refugiat în Turcia în urmă cu un an, avea 20 de ani, iar prietenul său era cam de aceeași vârstă. Amândoi erau originari din Raqqa, a precizat Abou Mohammad.

Mai mulți membri ai grupului au fost asasinați în Siria, dar este pentru prima dată când unul din ei este ucis în străinătate, a mai indicat Abou Mohammad.

Agenția de presă turcă DHA a informat, la rândul său, că doi sirieni au fost decapitați la Sanliurfa și că poliția a arestat șapte sirieni.

Sanliurfa se află la aproximativ 50 de kilometri de frontiera ce separă Turcia de provincia siriană Raqqa.

Turcia a fost acuzată în repetate rânduri de opoziția siriană, de combatanții kurzi și chiar de aliații săi occidentali, că închide ochii la trecerea în Siria a jihadiștilor.

" "
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *