Skip to content
Politică

Noi decapitări marca SI. Militanți anti-jihadiști, găsiți morți

Un tânăr militant sirian împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și un prieten al acestuia au fost găsiți decapitați vineri într-o casă din Turcia, informează agerpres.ro.

Acest grup, creat în aprilie 2014, semnalează abuzurile SI la Raqqa, oraș situat în nordul Siriei și considerat fief al organizației jihadiste.

Militantul Ibrahim Abdelkader și prietenul său Fares Hamadi ‘au fost găsiți decapitați în această dimineață (vineri)’ la domiciliul acestuia din urmă din Sanliurfa, în sudul Turciei, a indicat Abou Mohammad, unul dintre fondatorii grupului.

Ibrahim Abdelkader, care s-a refugiat în Turcia în urmă cu un an, avea 20 de ani, iar prietenul său era cam de aceeași vârstă. Amândoi erau originari din Raqqa, a precizat Abou Mohammad.

Mai mulți membri ai grupului au fost asasinați în Siria, dar este pentru prima dată când unul din ei este ucis în străinătate, a mai indicat Abou Mohammad.

Agenția de presă turcă DHA a informat, la rândul său, că doi sirieni au fost decapitați la Sanliurfa și că poliția a arestat șapte sirieni.

Sanliurfa se află la aproximativ 50 de kilometri de frontiera ce separă Turcia de provincia siriană Raqqa.

Turcia a fost acuzată în repetate rânduri de opoziția siriană, de combatanții kurzi și chiar de aliații săi occidentali, că închide ochii la trecerea în Siria a jihadiștilor.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *