PSnews

Ultima Oră

Noi demiteri în Turcia, la un an de la puciul eșuat. Erdogan sărbătorește

politico.eu

Sâmbătă se împlinește un an de la puciul eșuat din Turcia, în urma căruia au murit 249 de persoane, iar sute de mii de oficialități și autorități au fost înlăturați sau arestați.

Erdogan va sărbători această victorie a democrației, după cum așa o vede el, printr-o adunare specială în cadrul Parlamentului, mai multe evenimente și comemorări ale martirilor în Ankara și Istanbul, iar pe seară va susține un discurs, relatează Hotnews.ro. Lichidările care au urmat după acest moment au adus îngrijorări occidentalilor.

Amintim că în seara de 15 spre 16 iulie o factiune a armatei s-a răzvrătit, prelunând controlul avioanelor de vânătoare de tip F-16 și a semănat panică pe străzile Ankarei și Istanbulului.

În spatele acestui act , afirmă Erdogan, se află Gulen, fostul aliat al Președintelui turc, care în momentul de față se află în azil în SUA.

Nici în prezent Erdogan nu s-a lăsat mai prejos, chiar înainte cu o zi de această comemorare, vineri, printr-un decret s-a ordonat demiterea a 7.000 de polițiști, personal ministerial și cadre universitare.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi