Skip to content
Politică

Noi detalii explozive în dosarul lui Mircea Băsescu. Intermediarul șpăgii rupe tăcerea

Noi detalii explozive în dosarul lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu.

Astfel, Marian Căpățână intermediarul banilor din dosarele în care sunt implicaţi Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi familia lui Bercea Mondial, rupe tăcerea.

Marian Căpăţână a declarat, la România TV, ca este dispus la o confruntare cu Traian Băsescu, care susţine că Mircea Băsescu nu a cerut niciodată bani de la familia Anghel şi îl acuză că el a cerut sumele respective de bani şi că în cele din urmă a orchestrat o înscenare în care a căzut victimă fratele fostului preşedinte.

„Eu în această problemă nu am avut decât rol de intermediar: să iau banii pe care familia Bercea i-a remis către Mircea Băsescu – 600.000 de euro în două tranşe de 350.000 şi 250.000 – şi să-i verific dacă sunt buni. N-aveam cum  eu, care am fost doar intermediar, să opresc sau să mi se dea suma de 350.000 de euro. Sumele s-au dat iniţial în birou la Mircea Băsescu. Ulterior – şi asta se poate demonstra cu camera de luat vederi de la BCR din Constanţa, de la gară -, după ce a primit cele două sume de bani, 350.000 şi 250.000 de euro, eu împreună cu Mircea Băsescu m-am dus la bancă, cu maşina dumnealui. El s-a dus în bancă, a depus 200.000, 100.000 mi-a dat-o mie, în faţa băncii, la BCR la gară, şi cu 300.000 a plecat dumnealui la Bucureşti cu maşina şi eu în spatele dumnealui cu maşina mea. Este inadmisibil să arunce tot pe un om care i-a fost loial. Din 2013 ştia de aceste lucruri şi în loc să-l sfătuiască pe fratele dumnealui să remită înapoi aceşti bani, să facă acel flagrat şi pur şi simplu să arunce pe mine tot… Repet: eu nu mi-am însuşit nicio sumă de bani; ambele sume i-au fost remise de familia Bercea lui Mircea Băsescu; eu am avut roul să mă duc să iau banii şi să-i verific. Puteţi să îmtrebaţi 3 persoane: pe dl. Şova – cât de mult m-am zbătut în 2009 pentru domnul Traian Băsescu, cât de loial am fost; puteţi să-l întrebaţi pe fostul ministru al finanţelor Darius Vâlcov, trădătorul PDL, şi pe dl Videanu”, a declarat Marian Căpăţână.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *