Skip to content
Politică

Noi detalii halucinante din dosarul spionării lui Kovesi

www.forbes.ro

Noi detalii halucinante din dosarul spionării lui Kovesi.

Astfel, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, este acuzat de DIICOT că a pus la cale operațiunea organizată de firma de securitate BlackCube, după ce a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru trafic de influență și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, fostul șef al serviciului secret a discutat cu israelienii despre persoane care s-ar afla în spatele acestei inițiative

Mai mult, procurorii DIICOT susțin că au tăiat „Nodul Gordian” al afacerii BlackCube, cazul de spionaj la adresa procurorului șef al Direcției Naționale Anticoruție (DNA), Laura Codruța Kovesi, și l-au reținut pe fostul ofițer al Serviciului Român de Informații (SRI), Daniel Dragomir. În vârstă de 38 de ani, locotenent colonelul, trecut în rezervă în anul 2013, a fost șef al Sectoarelor Informativ- Operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului.

Totodată, acesta este acuzat că a fost inițiatorul unei ample operațiuni, denumită „Tornado”, în urma căreia urma să intre în posesia unor informații compromițătoare care o vizau pe șefa DNA, după ce, anul trecut, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani. DIICOT a prezentat detalii ale anchetei care a condus la încătușarea fostului ofițer al serviciului secret, în cursul zilei de marți. Datele oficiale furnizate pe marginea acestui subiect nu arată, deocamdată, o implicare a altor persoane, vehiculate în mass-media, ca aflându-se în spatele finanțării acestei operațiuni.
Operațiunea „Tornado”

În perioada martie-aprile 2016, a avut loc Operațiune „Tornado”. În „teren” a intrat în rol angajatul BlackCube David Geclowicz căruia i s-a pus la dispoziție suficiente date de stare civilă și informații despre persoanele vizate. La dispoziția directă a lui Dan Zorella și a celuilalt director și co-fondator al firmei israeliene, Avi Yanus, și el fost ofițer Mossad, Geclowicz a contactat telefonic, în repetate rânduri, persoane apropiate şefei DNA. Folosindu-se de diferite scenarii, israelianul a reuşit să convingă apropiați ai Laurei Kovesi să le furnizeze datele de contact ale conturilor de e-mail, date pe care Geclowicz le-a pus la dispoziţia lui Weiner Ron, partenerul său.

Regăsiți continuarea anchetei EVZ AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *