Skip to content
Politică

Noi detalii incendiare despre presupusul atentator de la Berlin

www.cryptocoinsnews.com

Au ieșit la iveală noi detalii incendiare despre presupusul atentator de la Berlin. Citiți mai multe în rândurile de mai jos.

Tunisianul bănuit că este autorul atentatului de la Berlin, comis cu un camion-berbece, era încă înainte de aceasta suspectat că pregătea un atac terorist și a fost semnalat în noiembrie Centrului german de luptă împotriva terorismului, a anunțat miercuri un responsabil german, informează AFP, citată de Agerpres.

„Poliția judiciară din landul Renania de Nord-Westfalia a inițiat o anchetă pe lângă Parchetul federal german (competent în materie de terorism) ca urmare a suspiciunilor privind pregătirea unui act criminal grav ce reprezintă un pericol pentru stat”, a declarat Ralf Jäger, ministrul de interne al acestui land din vestul Germaniei, unde suspectul a locuit în acest an.

Ancheta în acest caz a fost confirmată de Parchetul de la Berlin, a adăugat Jaeger, fără a face mai multe precizări cu privire la natura suspiciunilor ce planează asupra respectivului individ, care dispune de mai multe identități. Presa germană îl identifică drept Anis A. sau Ahmed A.

Terminologia de „act criminal grav care reprezintă un pericol pentru stat” este cea utilizată de justiția germană pentru a califica atentatele sau proiectele unor asemenea acte.

Potrivit autorităților germane, tunisianul era cunoscut pentru apartenența la salafism și era clasat drept individ periculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *