Skip to content
Politică

Noi detalii șocante despre adolescentul simpatizant ISIS, care a pus pe jar DIICOT-ul

Apar noi detalii despre admiratorul adolescent al ISIS, săltat de DIICOT cu duba din Craiova. Sustinatorul de 17 ani al ISIS, suspectat de propaganda jihadista, a fost dus la sediul DIICOT fiind acuzat ca sustinea gruparea jihadista. Tânărul  ţinea legătura pe Internet cu membri din străinătate ai Statului Islamic.

Acesta ar fi primul caz de cetăţean român radicalizat şi intrat în atenţia procurorilor.

Jurnalistul Radu Tudor a vorbit despre acest caz îngrijorător în emisiunea „La ordinea Zilei” de la Antena 3 făcând o analiză a evenimentelor care ar fi putut duce la ,„Aici nu mai poate fi vorba de PR-ul unor institutii precum SRI sau DIICOT din moment ce avem de-a face cu un tanar care timp de 2 ani de zile isi asuma propaganda Statului Islamic. Esti obligat ca autoritate de stat sa iei niste măsuri. Persoana respectiva poate sa fie un teribilist, nu trebuie sa il tratam ca pe un terorist. In shcimb ,propaganda lui, alaturarea unei organizatii teroriste si criminale. Faptul ca ar fi putut fi folosit…Telefonul lui ar fi putut fi folosit de reteaua terorista Daesh. Domiciliul acestui pusti ar fi putut fi folosit drept adapost al luptatorilor Daesh. Identitatea, actele acestui pusti ar fi putut fi folosit de acesti luptatori care cauta resurse in interiorul UE si al NATO. Aceste grupari teroriste nu se dau in laturi sa foloseasca si copii de 7 ani. Varsta din punctul meu de vedere conteaza prea putin. Suntem intr-un moment in care tot continentul european si România trebuie sa intervina ferm sa descurajeze orice fel de conlucrare, posibilă racolare de elemente fundamentalist islamice in tarile noastre. Ele nu trebuie neaparat sa omoare pe cineva, trebuie pur si simplu sa fie folosire drept elemente de sprijin pe teritoriul nostru national. Un singur om poate sa faca foarte mult rau daca nu exista mijloace de comunicare, mesaje care sa fie interceptate, servicile de securitate se afla in fata unei misiuni imposibile. Din fericire, acest baietas din Craiova a postat mesaje cu noua lui orientare. Sa fereasca Dumnzeu sa fii in pielea unei astfel de familii. M-as uita foarte atent la acest caz social. Daca mai sunt doritori sper ca SRI-ul si DIICOT-ul sa-l identifice pe toti.”

Potrivit informațiilor dezvăluite în emisiunea menționată, baiatul provenea dintr-o familie destramata, tatal său este fost puscarias, ia rmama sa, angajata la Regia Autonoma de Transport Craiova. Adolescentul ar fi povestit că s-a convertit la Islamism datorită unui prieten și că noua credință în Allah l-a salvat de la o viață scăldată în alcool și droguri.

 

1 comentariu la “Noi detalii șocante despre adolescentul simpatizant ISIS, care a pus pe jar DIICOT-ul

  1. ISIS vs MARTORI YEHOVA : este acelasi lucru cu iehovistii nu beau nu fumeaza si se daruiesc la dzeu/alah dar mai sint „uscaturi in padure” pt ca nu toata lumea este la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *