Noi DEZVĂLUIRI care ar putea să îl distrugă pe Iohannis. Cum arată în realitate ”lucrul bine făcut de la Sibiu”

O anchetă efectuată de jurnalistul RTV, Andreea Crețulescu, dezvăluie că prezidenţiabilul Klaus Iohannis, în calitatea de primar al Sibiului, a retrocedat integral clădiri în valoare de 1 miliard de lei, după ce acestea au fost reabilitate din banii Primăriei Sibiu.

”Klaus Iohannis a reuşit o performanţă de care nu a fost capabil niciun primar din România. Aproape jumătate din şcolile sibiene au fost retrocedate. O parte din elevi au fost evacuaţi, fiind nevoiţi să se multe în spaţii mult mai restrânse. Cum s-a ajuns aici? Ancheteonline.ro dezvăluie faptul că totul e o afacere pusă la cale de primarul Klaus Iohannis şi Biserica Evanghelică.

Mai precis, reprezentanţii bisericii au revendicat mai multe şcoli din oraş, iar edilul Sibiului, împreună cu consiliul local, au acceptat retrocedarea in integrum, chiar dacă multe dintre clădiri fuseseră modernizate înainte pe banii statului român. Iar acolo unde elevii nu au fost evacuaţi, Primăria condusă tot de Klaus Iohannis plăteşte chirii exorbitante. Reprezentanţii Primăriei spun că totul este legal, asta chiar dacă retrocedarea sediului Inspectoratului Şcolar către Biserica Reformată s-a făcut după ce Ministerul Educaţiei a investit în renovarea sa peste 1 miliard de lei între 1998-1999 ”, se arată în materialul realizat de RTV.

În aceste clădiri retrocedate funcționează în acest moment instituții școlare precum Liceul Pedagogic Sibiu, Liceul Brukenthal sau Liceul de Artă, costul fiecăreia dintre acestea ridicându-se la suma de 1 milion de euro. Aceste retrocedări s-ar fi putut face numai în baza unei hotărâri judecătoreşti şi cu acordul Consiliului local, astfel că jumătate din şcolile din Sibiu au fost restituite Bisericii Evenghelice, după anul 2000.

Primăria plăteşte chirii de 4000 de euro reprezentanţilor bisericii

Primăria Sibiu plăteşte 4.000 de euro către biserica evenghelică pentru ca liceul de Artă să îşi poată desfăşura activitatea, fiind cea mai mare chirie plătită de o unitate de învăţâmânt.

Odată cu venirea comuniştilor la putere, aceste clădiri, aparţinând bisericii, au fost confiscate de comunişti şi, numai printr-o sentinţă de succesor, aceştia şi-ar fi putut redobândi bunurile. Totuși, printr-o decizie unanimă a Consiliului Local din Sibiu, Bisericii Evanghelice i-au fost restituite toate aceste clădiri, fără o decizie judecătorească în acest sens.

Din Consiliul Local al Municipiului Sibiu făceau parte, la momentul restituirii acestor clădiri, FDGR, PNL și PSD.

„Dacă acea clădire este în patrimoniul primăriei, deoarece şcolile sunt, primarul decide dacă este retrocedatată sau nu. Dacă patrimoniul nu este al primăriei, primarul trimite notificarea către proprietar. Patrimoniul şcolilor intră la primării, iar primarul decice să nu retrocedeze. De aici, impricinatul dă în judecată primăria”, susţine Ecaterina Andronescu.

„Aceste clădiri se retrocedează printr-o dispoziţie a primarului, nu prin hotărârea consiliului local. Şi prin hotărâri judecătoreşti, asta vă asigur”, a mai adăugat fostul ministru al Educației.

Ce replică a oferit reprezentantul PNL

Prezent în cadrul emisiuni, reprezentantul PNL, Corneliu Dobrițoiu nu prea a știut cum să își apere șeful de partid în această speță. Totuși, fostul ministru a precizat următoarele în cadrul emisiunii realizate de jurnalistul RTV, Andreea Crețulescu: ”Îmi îngăduiţi, pentru că am fost întrebat, să spun în primul rând că, sincer, nu îmi face plăcere să vorbesc de fiecare dată, la fiecare apariţie aici la postul dumneavoastră despre vinovatul de serviciu, Klaus Iohannis. Mai rămâne cred în următoarele emisiuni să vedem care e nivelul glicemiei sale, să vedem dacă nu cumva e incompatibil din punct de vedere…

Iohannis a pus în aplicare hotărârile consiliului judeţean. Să trăiţi! Să ne uităm pe lege înainte de a arunca cu piatra. (…) Klaus Iohannis este vinovatul de serviciu.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: