Skip to content
Politică

Noi DEZVĂLUIRI care îl ”îngroapă” pe Augustin Lazăr: cazul Filip Iulius nu e SINGURUL

Inquam Photos / Octav Ganea

Noi dezvăluiri ies la iveală în cazul procurorului comunist Augustin Lazăr, actual șef al Parchetului General.

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate dovezi despre un alt dizident anticomunist pe care Augustin Lazar l-a tinut in puscaria de la Aiud. Concret: este vorba despre dizidentul anticomunist Marin Iancu, al carui caz a fost prezentat in premiera de jurnalista Sandra Stoicescu de la Antena 3. Marin Iancu a ajuns la Penitenciarul Aiud dupa ce, in 1981, a fost condamnat pentru tentativa de tradare prin transmitere de secrete. Halucinant, Iancu a fost acuzat si apoi condamnat pentru ca “in perioada aprilie-mai 1981, a conceput si redactat doua materiale continand secrete de stat, pe care le-a predat unei persoane pentru a fi trimise la postul de radio Europa Libera”.

Initial, Marin Iancu a primit 8 ani inchisoare cu executare, dar pedeapsa i-a fost redusa la 5 ani si 4 luni inchisoare, ca urmare a gratierii unei treimi din sentinta prin Decretul 290/984. Marin Iancu si-a inceput executarea pedepsei la 4 mai 1981, aceasta urmand sa expire efectiv la data de 3 septembrie 1986.

In tot acest timp, situatia dizidentului anticomunist a fost discutata in mai multe randuri in catre Comisia de propuneri pentru punerea in libertate conditionata condusa de tanarul procuror comunist Augustin Lazar, in prezent Procuror General al Romaniei. Mai exact, cazul lui Iancu a fost analizat de patru ori de catre Comisia lui Lazar. Si de fiecare data s-a considerat ca acesta nu poate fi pus in libertate, fiind amanat pana cand detinutul politic si-a ispasit integral pedeapsa. Culmea, Marin Iancu a fost respins desi indeplinea toate conditiile legale.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *