Skip to content
Politică

Noi DEZVĂLUIRI în cazul Turcescu

După ce jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit că a fost colonel acoperit, tema a fost dezbătută îndelung. Turcescu a publicat pe blogul personal mai mulți fluturași de plată cu care dorea să demonstreze că a și fost plătit pentru serviciile prestate ca și colonel acoperit. Însă fluturașii soldelor pe care le-ar fi încasat Robert Turcescu sunt aferenți lunilor iulie-noiembrie 2012, adică exact perioada scandalului suspendării și referendumului lui Traian Băsescu.

Cronologia coincidențelor începe cu lista „coloneilor”, publicată în exclusivitate de Antena 3, pe 20 iunie 2012. Ministrul de atunci al apărării, Corneliu Dobrițoiu, a confirmat lista pe care se aflau nume importante din politică, din parchete sau din presă și a spus că a luat măsuri ca toate avansările în rezervă nominalizate, să fie anulate, potrivit sursazilei.ro.

Citește și: PRIMA declarație a lui Robert Turcescu după ce a dezvăluit că a fost colonel sub acoperire

Cei mai mulți dintre cei de pe lista „coloneilor” au declarat public că nu au primit niciun fel de beneficiu material, odată cu aceste grade. Așadar, nici Robert Turcescu, teoretic, la acel moment, nu avea vreun beneficiu. Dar începând exact cu luna următoare, el figurează pe statele de plată ale unei unități militare despre care nu vrea să vorbească. Și dacă este adevărat că a fost ofițer acoperit, niciun alt ministru sau înalt oficial din minister nu l-ar mai fi găsit pe vreo listă, pentru că identitatea unor astfel de angajați este cunoscută de doar 2-3 persoane din sistemul respectiv.

Citește și: DEZVĂLUIREA halucinantă a lui Robert Turcescu – FOTO

Robert Turcescu: Eu vă spun despre documente. Sunt convins că ce am pus acolo, le-am pus acolo. Le am acasă și am primit în mână aceste documente.
Moderator: De unde le-ai primit?
Robert Turcescu: N-am să vă spun asta aici, ci în faţa unui judecător.
Moderator: Publicarea documentelor tale e infracţiune?
Robert Turcescu: Ce nu înţelegi? O să fie simplu. E foarte simplu. Uită-te la tine în interior… Nu aici în emisiune, nu e timpul aici. Nu la masa asta îţi faci judecata asupra ta. Uitaţi-vă în interiorul vostru şi dacă sunt lucruri care vă chinuie… şi sunt lucruri cu dublă comandă

Fluturașii publicați de Turcescu sunt, așadar, aferenți lunilor următoare scandalului cu lista „coloneilor”, adică din iulie 2012:

– iulie 2012: 1724 lei (fluturaș) + 722 lei = 2.446 lei

– august 2012: 1708 lei (fluturaș) + 699 lei = 2.407 lei

– septembrie 2012: 1706 lei (fluturaș) + 722 lei = 2.428 lei

– octombrie 2012: 1724 lei (fluturaș) + 699 lei = 2.423 lei

– noiembrie 2012: 1724 lei (fluturaș) + 744 lei = 2.468 lei.

În aceeași lună, iulie, începe scandalul suspendării președintelui Traian Băsescu, iar la televiziunile de știri, ore întregi de dezbateri și declarații au fost dedicate acestui subiect.

Pe 6 iulie 2012, Parlamentul a votat în favoarea suspendării lui Traian Băsescu cu 256 de voturi pentru, în vederea ținerii unui referendum care să decidă sau nu demiterea din funcție.

La 10 iulie, Curtea Constituțională a decis în unanimitate că referendumul de demitere este valid.

Pe 29 iulie are loc referendumul, iar la vot s-au prezentat 46,24% din români. 87,52%, 7.403.836 au votat DA, fiind în favoarea suspendării președintelui Traian Băsescu. 11,15%, 943.375 persoane au votat NU, fiind contra demiterii președintelui.

La data de 21 august, Curtea Constituțională a invalidat referendumul cu 6 voturi contra 3, pe motiv că referendumul nu a întrunit cvorumul necesar.

Pe 27 august 2012, această decizie a fost publicată în Monitorul Oficial, iar a doua zi, Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni.

Totodată, în presă s-a vehiculat că acești fluturași nici măcar nu ar fi a lui Turcescu, ci al Oanei Sârbu, fosta prietenă a lui Robert Turcescu,  care este angajată a Ministerului Apărării Naţionale.

2 comentarii la “Noi DEZVĂLUIRI în cazul Turcescu

  1. Ce a publicat turcescu pe blogul lui–este incercarea disperata de a se salva intr-un posibil proces– Nu are nici o legatura gradul primit ca rezervist chiar daca nu a facut armata— cu asa zisul–OFITER ACOPERIT . Jocul operativ de care facea vorbire—-ion cristoiu–il face acum DOBRITOIU . STIU EI DE CE .

  2. Sumele vehiculate reprezinta solda unui grad inferior celui de locotenent-colonel, undeva la nivelul unui locotenent sau, in cel mai bun caz capitan.

    Livretul este un fals grosolan, fotografia fiind obitnuta prin desaturarea si aplicarea de filtre fix pe fotografia pe care ati postat-o dvs.

    Este o bomba pentru Ponta, via Hrebe. Surse PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *