Skip to content
Politică

NOI DEZVĂLUIRI Cazul Turcescu capătă o nouă dimensiune. Ai cui sunt în realitate fluturașii de salariu

Cazul în care Robert Turcescu și-a dezvăluit calitatea de ofițer sub acoperire pare să capete o nouă turnură. În cursul zilei de marți, conform celor de la evz.ro,  Oana Sârbu, fosta prietenă a lui Robert Turcescu, este angajată a Ministerului Apărării Naţionale, în ansamblul „Doina”. Se pare că fluturaşii de salariu îi aparţin de fapt acesteia.

Jurnalistul Dan Andronic a precizat că prin reactivarea blogului lui Robert Turcescu apar premisele unor noi dezvăluiri. ”Este un moment pe care îl aşteptam cu curiozitate, întrucât după bomba de duminică seară toate estimările unor situaţii asemănătoare indicau o reacţie la 24-48 de ore de la momentul zero, cel al confesiunii. Explicaţia este foarte simplă: orice scenariu de o asemenea anvergură are o etapizare, însă toate etapele trebuie să ţină cont de emoţiile publicului care nu trebuie lăsate niciun moment să scadă şi trebuie creat efectul de cascadă. Sau ca să folosesc un termen, preluat de la consultanţii americani de marketing politic cu care am lucrat, trebuie creat efectul bulgărelui de zăpadă”, a precizat jurnalistul evz.

”Astăzi am avut posibilitatea să reanalizez livretul militar prezentat de Robert Turcescu. Şi m-am concentrat asupra indicativului care trebuie să arate specialitatea pentru care a fost investit în grad. Specialitatea militară 213 este, potrivit nomenclatorului folosit de armată, cea de „Jurnalism” iar gradul de locotenent- colonel  în rezervă i-a fost acordat de şeful Statului Major General  al Armatei la propunerea Centrului Militar Zonal Bucureşti, după cum mi-au confirmat surse militare. Data 14.04.2010.

Ceea ce ne arată că fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, fie nu ştie despre ceea ce vorbeşte, fie încearcă să-şi acopere rolul pe care l-a avut în furnizarea listelor de avansări în grad către un post de televiziune, aflat în acel moment în război cu băsescienii de tip Turcescu.  Mai mult, Dobriţoiu vorbea zilele trecute de faptul că livretul militar prezentat de Turcescu  nu avea cum să ateste calitatea de ofiţer militar în rezervă, deşi potrivit legii 446/2006, acest document de evidenţă militară se înmânează tuturor rezerviştilor,  iar specialitatea 213, aşa cum am spus mai sus, se referă la „Jurnalism”.

Tot fostul ministru al Apărării Dobriţoiu ar fi trebui să ştie că şeful Statului Major General al Armatei are dreptul de a acorda grade militare. Mai mult, în data de 19.07.2012, ca urmare a cererii făcută în nume personal de Robert Turcescu, şeful Statului Major General i-a revocat acestuia gradul militar”, a mai precizat Andronic.

Ce am vrut să demonstrez cu toate aceste date? În primul rând faptul că asistăm la un moment cu conotaţii artistice, fiind mult mai puţin vorba de o dezvăluire şocantă. Iar aici trebuie să remarc faptul că Ion Cristoiu a fost primul jurnalist care a intuit posibila semnificaţie a confesiunii lui Robert Turcescu. Se pare că ne îndreptăm spre un moment în care, odată cu reactivarea blogului lui Turcescu, vom avea parte de o nouă etapă de dezvăluiri, a conchis Dan Andronic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *