Skip to content
Politică

Noi dezvăluiri din denunțul lui Tender pe numele Alinei Bica. Ce șpagă i-ar fi oferit fostei șefe antimafie în schimbul libertății

Afaceristul Ovidiu Tender a denunțat-o, zilele trecute, pe Alina Bica și pe Sorin Ovidiu Vântu la DNA, invocând că cei doi i-ar fi solicitat o mită de 4 milioane de euro pentru a-l salva de închisoare.

Citește aici denunțul integral: Bica primește lovitura fatală. Un afacerist a turnat-o la DNA pe ea și pe Vântu, pentru o presupusă șpagă de 4 milioane de euro

 

Realitatea.net prezintă noi detalii din denunțul făcut de Tender pe numele Alinei Bica și explică mecanismele prin care acesta și-ar fi cumpărat libertatea.

Citește și: SOV iese la atac după ce ar fi fost denunțat pentru o presupusă șpagă de 4 milioane de euro. Ce spune despre Generalul Coldea

Alina Bica ştia că va fi numită şefă la DIICOT, datorită relaţiei de prietenie cu Elena Udrea,susţine Ovidiu Tender. Omul de afaceri le-a spus anchetatorilor că Alina Bica se lăuda că îl va ajuta, în dosarul Rafo Carom, după ce va ajunge la şefia DIICOT.

Foarte sigură pe ea, Alina Bica şi-ar fi făcut planuri deşi nu se afla încă la conducerea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate. Omul de afaceri Ovidiu Tender susţine, într-unul dintre denunţurile sale, că Bica s-ar fi lăudat ca urmează să fie numită la şefia DIICOT datoriei prieteniei cu Elena Udrea. La vremea respectivă, Alina Bica era secretar de stat în Ministerul Justiţiei, notează realitatea.net.

„Mihăilescu Ionuţ şi Alina Bica şi-au arătat disponibilitatea de a mă sprijini pentru dosarul care era deja în instanţă, mai ales că urma ca Bica Alina Mihaela să fie numită procuror şef al DIICOT – structura centrală, datorită relaţiei personale cu Udrea Elena şi că din această poziţie va putea să mă ajute”, le-a spus Tender procurorilor.

Citește și: Dezvăluiri zguduitoare despre presupusele legături ale Alinei Bica cu crima organizată din Rusia. Anul în care fosta șefă DIICOT ar fi fost aproape de o arestare

Pentru a nu da nimic de bănuit, omul de afaceri susţine că s-ar fi înţeles cu Alina Bica să ţină legătura prin intermediul fostului ei consilier, Ionuţ Mihăilescu.

„(…) ca atare, Mihăilescu Ionuţ Florentin (…) nu crea semne de întrebare dacă se întâlnea cu mine, el urmând a fi cureaua de transmisie între mine şi ea. Ne-am înţeles ca în perioada următoare, având în vedere faptul că el este fără ocupaţie şi are o familie de întreţinut, să îl sprijin prin sume de bani alocate lunar. La început au fost bani negri, ulterior am găsit de comun acord ca soluţie un contract de muncă”, se arată în denunţul lui Tender.

Potrivit anchetatorilor, Ovidiu Tender a apelat la Bica pentru a nu fi condamnat în dosarul RAFO-Carom, instrumentat de aceasta. Afaceristul i-ar fi dat mită Alinei Bica mai multe acţiuni la UPRUC Făgăraş, care ar fi ajuns la soţul procuroarei. În dosarul Carom, Ovidiu Tender a fost condamnat, în cele din urmă, la 11 ani şi 4 luni de închisoare pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, informează realitatea.net.

Citește și: Cristoiu explică cine s-ar afla în spatele turnătoriei făcute de Tender împotriva lui Bica și SOV: ”A acționat la ordin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *