PSnews

Ultima Oră

Noi dezvăluiri din dosarul lui Berbeceanu. Anchetatorii îl doreau mort

evz.ro

Anchetatorii comisarului Traian Berbeceanu îl voiau pe poliţist cu „pantofi de lac şi vată în nas”. O stenogramă incendiară apare în motivarea Curţii Supreme care i-a condamnat la detenţie pe anchetatorii comisarului şi l-a achitat pe poliţist.

Judecătorii afirmă că detenţia pentru anchetatorii care i-au fabricat dosarul comisarului Berbeceanu este singura rezolvare  pentru repararea încrederii în justiţie.

Este foarte clar faptul că foştii procurori de la DIICOT Alba, Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean, precum şi poliţistul Alin Muntean au ştiut că Traian Berbeceanu este o persoană nevinovată şi cu toate acestea au urmărit să-l incrimineze. Aceasta a fost concluzia la care a ajuns Înalta Curte.

Anchetatorii lui Berbeceanu au denaturat adevărul şi au fabricat probe care să ducă la inculparea şi arestarea fostului şef de la Crimă Organizată Alba, Traian Berbeceanu. E vorba de mărturii de la interlopi care au susţinut că i-au dat mită lui Berbeceanu, ca să scape de acuzaţii. Mai mult, anchetatorii poliţistului îl doreau mort. Cel puţin aşa reiese dintr-o stenogramă de la dosar.

„Cean: Să-l ierte Dumnezeu şi să-l hodinească!
Opruta: Pe fiecare cum facem.
Cean: Exact ce i-am dorit, pantofi de lac şi vată în nas.
Opruta: Cred că Alin face chef, ha?!
Cean: Ar fi cazul, că vrusei să-l sun, cu pretenu, cu vecinu, cu Stelică: „Hai să-l sunăm pe Alin, poate dă de băut, bem şi noi un şpriţ azi pe undeva,” potrivit striritvr.ro

Înalta Curte a dat sentinţa în cazul dosarului  Berbeceanu încă din  iulie anul trecut, însă motivarea a venit abia acum. Mai urmează apelul, iar o sentinţă definitivă ar putea fi dată până la sfârşitul anului. Judecătorii i-au condamnat la 7 ani de detenţie pe procurorul Ioan Mureşan, la 4 ani pe poliţistul Alin Muntean şi la 2 ani pe procurorul Nicolae Cean.  În schimb, Berbeceanu a fost achitat pentru acuzaţiile de corupţie.

Instanţa i-a obligat pe anchetatorii comisarului Berbeceanu la plata către poliţist a 100.000 de euro daune morale şi a 100.000 de lei diferenţe salariale. Acum, Berbeceanu este încadrat pe un post de execuţie în cadrul IPJ Hunedoara şi spune că a pierdut jumătate din salariu, ca urmare a pierderii postului de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, după punerea sub acuzare.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi