Skip to content
Politică

Noi dezvăluiri din dosarul Microsoft. Pentru ce a fost folosită o parte din șpagă

Noi dezvăluiri in dosarul Microsoft au fost scoase la iveală, in urma declaratiilor martorilor.

Administratorul unei unei firme implicate în afacerea Microsoft a declarat în faţa judecătorilor de la Înalta Curte cum căra sacoşe cu bani în biroul lui Gheorghe Ştefan, zis Pinalti.

Decebal Draghici a dezvăluit şi că o parte din şpagă a fost folosită pentru a le cumpăra apartamente copiilor lui Pintalti.

Unul dintre martorii din dosar a descris în instanţă circuitul şpăgilor. Acesta a precizat cum îi erau livrate sute de mii de euro lui Gheorghe Ştefan.

Sumele de bani au fost scoase în tranşe de Tomi Răzvan pentru Gheorghe Ştefan. Banii erau luați în numerar și dați lui Muraru. Banii au fost aduşi la mine în birou, apoi au ajuns la Gheorghe Ştefan în sacoșe sau în genți. Au existat 3-4 situații de acest gen. Nu vorbeam la telefon detaliile, îi spuneam doar ca vreau să-l văd și el înțelegea„, se arată într-o declaraţie făcută de un martor în sala de judecată, potrivit Româniatv.net

Martorul povesteşte şi cum banii din mită erau folosiţi pentru a le cumpăra apartamente copiilor lui Gheorghe Ştefan.

La cererea lui Gheorghe Ştefan, am cumpărat cu banii scoşi din offshoreuri două apartamente pentru copiii lui. Un apartament de peste 100 de mii de euro şi un altul în jur de 60 de mii de euro. Imobilele erau situate în acelaşi bloc, pe aceeaşi scară. După un an, Pinalti mi-a solicitat să trec apartamentele pe numele altor persoane, pentru că în presă apăruseră articole despre afacerile familiei Ştefan„, a precizat unul dintre martorii din dosar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *