Skip to content
Politică

Noi dezvăluiri din dosarul retrodecărilor ilegale din Timișoara. Ciuhandu agită apele

inc.com

Noi informații bombă ies la iveală în dosarul  retrodecărilor ilegale din Timișoara.

Fostul primar al municipiului Timişoara Gheorghe Ciuhandu, urmărit penal în dosarul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro, își susține nevinvovăția, declarând chiar că actele privind vânzarea au fost semnate mai întâi de funcţionari din Primărie.

”Vineri, am fost citat la sediul DNA din Bucureşti, unde mi s-a comunicat că sunt 61 de contracte de vânzare-cumpărare semnate de mine în perioada 2000-2008, în calitate de primar al municipiului Timişoara, asupra cărora DNA fac cercetări în raport cu subsemnatul. Menţionez că în timpul mandatelor de primar al municipiului Timişoara am semnat, în calitate de şef al instituţiei, zeci de mii de acte administrative – acte care au fost întotdeauna întocmite şi verificate de departamentele de specialitate din cadrul Primăriei, aşa cum prevede legea şi cum este şi firesc, dat fiind volumul însemnat de documente emise de o autoritate publică cu semnătura primarului”, spune într-un comunicat Ciuhandu.

Mai mult, Gheorghe Ciuhandu susține că cele 61 de contracte cu privire la care este anchetat de DNA ”au fost semnate mai întâi de funcţionari de la Direcţia de Patrimoniu, Serviciul Juridic, Direcţia Economică, iar unele şi de viceprimarul de resort”.

”Este procedura uzuală, ţinând cont de faptul că primarul nu are competenţe juridice şi nici sarcina de a verifica documentele care stau la baza încheierii unor astfel de contracte. Mai mult decât atât, instituţiile statului care au făcut controale periodice în Primăria Timişoara nu au semnalat în tot acest răstimp neregului cu privire la contractele respective”, a mai spus Ciuhandu.

”Imobilele vândute în baza celor 61 de contracte, în marea lor majoritate, nu sunt amplasate în zona centrală a oraşului, iar beneficiarii lor nu sunt, după cunoştinţa mea, persoane influente în mediul social din Timişoara. Cele 61 de imobile se constituie din 31 de locuinţe cu o cameră; 21 de locuinţe cu două camere; şase locuinţe cu trei camere; două locuinţe cu patru camere; o anexă ce cuprinde două magazii. În cazul unora dintre imobilele cuprinse în această listă nici măcar nu este vorba de apartament în întregime, ci doar de o cotă-parte din el”, precizează Gheorghe Ciuhandu, potrivit Realitatea.net

”Îmi exprim regretul cu privire la modul nedrept în care este defăimată persoana mea. Consider că actuala legislaţie penală cu privire la abuzul în serviciu permite trimiterea în judecată şi chiar şi condamnarea unor persoane nevinovate, care nu au săvârşit acte de corupţie, ci doar şi-au îndeplinit atribuţiunile de serviciu. Această legislaţie incertă şi modul subiectiv în care ea este aplicată, de altfel, a condus la blocarea bunului mers al administraţiei publice locale, funcţionarii publici preferând să nu mai semneze niciun act de teamă de a nu fi acuzaţi ulterior de abuz în serviciu, aspect extrem de grav şi cu efecte negative greu de estimat asupra dezvoltării comunităţilor locale”, a mai scris Ciuhandu în comunicat.

Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul edil al oraşului Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *