Skip to content
Politică

Noi dezvăluiri. Fosta șefă antimafie le dicta procurorilor

Ies la iveală noi detalii cu privire la dosarele lui Ovidiu Tender şi Adriean Videanu, pe care fost sefa DIICOT, Alina Bica ar fi încercat să îi ajute.

Fosta șefa antimafie dispunea de procurorii din subordinea sa, pe care încerca să îi convingă să lucreze „după dictare” în anumite dosare.

In 2014, cand dosarul lui Ovidiu Tender se apropia de final, Alina Bica i-ar fi cerut procurorului de caz sa faca un act oficial, pe care i l-a dictat, prin care sa ceara o pedeapsa cu suspendare pentru acesta, pe motiv ca a trecut mult timp de la punerea pe rol a speţei si ca omul de afaceri nu avea antecedente penale, informeaza Realitatea.net.

Procurorul de caz nu a semnat documentul, dar a semnat Alina Bica si i-a cerut subalternului sau sa mearga sa il prezinte in instanta.

Documentul a fost inlocuit in instanta cu cel real, la initiativa procurorului de caz, care s-a sfatuit cu Codruţ Olaru. A fost pastrat si depus la dosar ca proba, iar Tender a primit o pedeapsa de 11 ani şi 4 luni de inchisoare.

Tender spune ca i-ar fi dat Alinei Bica mita sub forma unor actiuni.

In dosarul lui Adriean Videanu, Bica ar fi semnat ridicarea sechestrului in cazul sau, dupa ce doi subalterni ai Alinei Bica, doi procurori DIICOT, au refuzat sa semneze.

Alina Bica neaga toate aceste fapte. Fosta sefa a DIICOT a explicat ca nu ar fi avut cum sa il ajute pe Adriean Videanu, pentru ca il cunostea din perioada in care era in Guvern si pentru ca acesta ar fi fost, pe vremuri, atat de arogant incat nici nu o baga in seama.

Sursa foto livearad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *