Skip to content
Politică

Noi dezvăluiri în cazul Colectiv: Ce nereguli grave ies la iveală

Noi dezvăluiri în cazul Colectiv: Ce nereguli grave ies la iveală

Un raport de expertiză tehnico-judiciară arată grave nereguli la amenajarea clubului Colectiv. Pe lângă faptul că au fost folosite materiale necorespunzătoare, firma care s-a ocupat de renovarea clubului a achiziţionat plăci de poliuretan, dar a facturat burete antifonic. Experţii au ajuns la această concluzie după ce au consultat facturile pentru materialele folosite.

Expertul din Ministerul Justiţiei, desemnat de Parchetul General să întocmească Raportul tehnico-judiciar în cazul incendiului din Colectiv, a descoperit o nepotrivire suspectă, potrivit romaniatv.net.

„În ceea ce priveşte izolaţia antifonică există neconcordanţe între documentele fiscale, astfel că, în timp ce executantul lucrărilor de amenajare achiziţionează PLĂCI DE POLIURETAN, facturează chiriaşului BURETE IZOLATOR ANTIFONIC”, se arată în raportul expertizei tehnice judiciare.

Imediat după incendiu, reprezentantul firmei care s-a ocupat de reamenjarea localului aruncă vina pentru proporţiile tragediei pe patronii Colectiv.

„Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Deci, imaginaţi-vă, fâşia nu e cofratul ăla de ou. E un material plan, pur şi simplu. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură – motoare, calorifere, nu să îi dai foc”, spune reprezentantul firmei de amenajări.

Specialiştii confirmă că materialele folosite n-au fost de calitate, dar precizează că lista problemelor e mult mai lungă.

„S-au utilizat soluţii constructive (…) utilizând materiale improprii, combustibile, deci neconforme. Ventilaţiile (…) nu sunt poziţionate corespunzător. Instalaţiile electrice dispuse pe substanța din lemn sunt neconforme. Amplasarea containerului cu uşi fără bară de panică reprezintă o altă neconformitate. Utilizarea de geamuri de alt tip decât SECURIT la uşile de acces este neconformă. Placarea pereţilor, tavanului şi stâlpilor cu material inflamabil este neconformă”, se mai arată în raportul expertizei tehnice judiciare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *