Skip to content
Politică

Noi evoluții în dosarul lui Bogdan Olteanu. Solicitare de ultimă oră

jurnalul.ro

Bogdan Olteanu, fostul președinte al Camerei Deputaților a solicitat marți judecătorilor de la  Înalta Curte de Casație și Justiție transferarea la altă instanță a dosarului în care este acuzat de trafic de influență.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat că instanța supremă nu are competența să judece acest dosar, deoarece fapta reținută în sarcina clientului său nu are vreo legătură cu funcția de președinte al Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.ro.

„Considerăm că Înalta Curte de Casație și Justiție nu este competentă să judece această cauză. Fapta care se reține în sarcina lui Bogdan Olteanu nu are legătură cu funcția pe care a avut-o. În rechizitoriu se arată că Olteanu ar fi săvârșit fapta din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Președintele Camerei Deputaților are atribuția de a reprezenta această Cameră în relațiile interne și externe. A avea o atribuție de reprezentare nu înseamnă că avea puterea să facă o numire în componența Guvernului. Din punct de vedere legal, Bogdan Olteanu nu avea atribuții să determine numirea lui Liviu Mihaiu. Există la dosar o confruntare între Olteanu și Sorin Ovidiu Vîntu. Aici, Vîntu spune că este dispus să finanțeze campania electorala a PNL și a lui Olteanu. Nimic din acest dosar nu ne duce la convingerea că Bogdan Olteanu ar fi săvârșit fapta din această funcție de președinte al Camerei Deputaților”, a spus avocatul.

La rândul său, Bogdan Olteanu s-a apărat, în sala de judecată și a susținut  că nu există prerogativă a Guvernului asupra președinților de Camere.

„Sunt jurist specializat în Drept constituțional. Nu există prerogativă a Guvernului asupra președinților Camerelor. Nu a existat nici percepția celor care mă acuză că ar fi discutat cu mine în calitate de președinte al Camerei Deputaților. Nu poate interveni un parlamentar să influențeze Guvernul”, a adăugat Bogdan Olteanu.

Instanța nu a oferit un răspuns conceret pentru această solicitare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *