Skip to content
Politică

Noi informaţii despre sănătatea Regelui Mihai. Motivul pentru care a lipsit de la funeraliile Reginei Ana

Noi informaţii despre sănătatea Regelui Mihai. Motivul pentru care a lipsit de la funeraliile Reginei Ana.

Astfel, Casa Regală a organizat până acum mai multe ceremonii la Morges, în Elveția, în memoria Reginei Ana, care a murit pe 1 august.

La ceremonii au asistat apropiaţii care nu pot veni la funeraliile care vor avea loc în România, însă Regele Mihai a lipsit. Un membru al Consiliului Regal a mărturisit că regele nu a participat la ceremonii pentru că este afectat de moartea ei şi îi este „foarte greu”, fiind „o povară teribilă” pentru el.

„Am vorbit ieri (miercuri – n.r.) cu Regele Mihai şi sigur că pentru o persoană în vârstă e o povară teribilă, pentru că, (…) erau extrem de apropiaţi. De aceea absentează de la ceremonii, pentru că îi este foarte, foarte greu”, a spus Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal şi apropiat al Reginei Ana, potrivit libertatea.ro.

Prezența Regelui Mihai la funeraliile Reginei Ana, care vor avea loc pe 13 august, la Curtea de Argeș, este incertă. Dacă inițial s-a anunțat că este posibil ca regele să nu fie prezent la înmormântare, se pare însă că monarhul ar dori să vină în țară, pentru funeralii.

„Încă nu a fost luată o decizie. Majestatea Sa îşi doreşte în principiu, dar nu ştie încă în ce măsură va putea să participe”, a declarat Ioan Luca Vlad, avocatul Casei Regale, care se află în Elveţia.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge în țară pe 9 august, apoi va fi dus la Castelul Peleș de la Sinaia și la Palatul Regal din București, urmând ca înmormântarea să aibă loc pe 13 august, se arată în programul funeraliilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *