Skip to content
Politică

Noi informaţii incendiare despre conflictul Iohannis-MRU. Ieşire nervoasă a şefului SIE SURSE

Au apărut noi informaţii incendiare despre presupusul conflict dintre preşedintele Klaus Iohannis şi directorul SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu (MRU).

Surse din PSD au povestit pentru evz.ro cum s-au certat preşedintele Klaus Iohannis şi directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, atunci când şeful statului i-a cerut acestuia demisia.

Potrivit acestor surse, preşedintele Iohannis l-a chemat pe şeful SIE la Cotroceni înainte de scandalul Kovesi-Black Cube, ocazie cu care a avut loc o discuţie foarte tensionată. Mai exact, Iohannis i-a reproşat lui Ungureanu că nu îl ajută cu nimic, că scade în sondajele de opinie şi că nimeni nu pare interesat de acest subiect. Tot cu ocazia acestei discuţii s-a pus şi problema românului răpit în Burkina Faso, iar în această discuţie, MRU s-a enervat şi a bătut cu palma în masă.

După întâlnirea tensionată de la Cotroceni, preşedintele Iohannis i-a dat un sms lui MRU şi i-a solicitat acestuia demisia. Şeful SIE i-a răspuns tot printr-un sms în care a afirmat că a analizat ce i-a solicitat preşedintele, că nu consideră că există o problemă de natură instituţională şi că nu are de ce să îşi dea demisia, au precizat surse din PSD pentru EVZ.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat situaţia tensionată dintre Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu.

„Dacă cineva are motive legate de activitatea instituţiei suntem de acord ca şi preşedintele instituţiei să fie schimbat. Dacă cineva nu are un motiv întemeiat, nu suntem de acord. Dacă sunt chestiuni personale, noi la aşa ceva nu participăm. Nu vrem ca SIE să intre într-o perioadă de instabilitate”, a spus Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *