Skip to content
Politică

Noi înregistrări compromițătoare care îl pot înfunda pe Băsescu, pe mâna procurorilor

Avocatul clanului Bercea, Pavel Abraham, a declarat, sâmbătă seară, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3, că noi înregistrări în dosarul Bercea Mondial – Mircea Băsescu au ajuns pe mâna procurorilor.

Avocatul Abraham a confirmat informaţia conform căreia 300.000 de euro de la Bercea au ajuns la fostul preşedinte al României Traian Băsescu. Astfel, pe filmări, Mircea Băsescu ar spune că banii au ajuns la fratele său, Traian Băsescu, potrivit antena3.ro.

De asemenea, avocatul Abraham a declarat că, dată fiind situaţia, vrea să-l propună pe fostul preşedinte Traian Băsescu drept martor în acest dosar.

Totodată, avocatul a precizat: „Pot sa va spun ca au probe pentru persoane care sunt in acest moment arestate din zona Olteniei. Discutia e pentru aceste persoane, inclusiv din administratia publica, inclusiv din sistemul judiciar.” 

Pe 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *