Skip to content
Puterea Știrilor Video

Noi, liberalii, nu guvernăm cu ochii la sondaje, susține purtătorul de cuvânt al PNL: „Nu suntem într-o competiție electorală cu PSD!”

PS News

„Nu suntem într-o competiție electorală. Sau poate cei de la PNL nu sunt într-o competiție electorală la nivel declarativ cu partenerii social-democrați”, susține Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, întrebat dacă liberalii sunt deranjați de faptul că PSD își asumă public majoritatea măsurilor sociale.

Invitat în studioul Puterea Știrilor, purtătorul de cuvânt al liberalilor a recunoscut, însă că i-ar plăcea „să existe o linie generală de comunicare a acestor măsuri, în general, una comună în coaliția de guvernare”. „Nu tot ce se spune la televizor se transformă și în decizie”, a atras atenția Ionuț Stroe.

„Vă pot afirma, cu certitudine, că nu suntem într-o competiție electorală. Sau poate cei de la PNL nu sunt într-o competiție electorală la nivel declarativ cu partenerii social-democrați. La fel vă pot confirma că nu există o jumătate albă a guvernării și o jumătate neagră a guvernării. M-aș raporta, când vorbesc despre aceste lucruri la deciziile pe care le ia coaliția, precum și la deciziile guvernamentale. Nu tot ce se spune la televizor se transformă și în decizie.

Recunosc că mi-ar plăcea să existe o linie generală de comunicare a acestor măsuri, în general, una comună. Dar, recunosc, nu am făcut această alianță sub obligația de a ne iubi sau de a ne înțelege, lăuda unii pe alții. Atâta timp cât cei de la PSD înțeleg să aibă conduita publică, încerc să mă acomodez situației și să merg pe linia dată de președintele PNL, premierul acestei țări, Nicolae Ciucă, a seriozității și responsabilității. Asta înseamnă că anunțurile publice le facem în momentul în care există soluții, în urma unor decizii comune, nu a unor aspirații. Îmi asum în egală măsură aceste diferențe care există între cele două partide, adică: este evident faptul, și cred că acum se vede mai mult ca niciodată, că PSD nu este egal cu PNL. Este o diferență de optică între cele două partide.

Există diferențe de comportament între partide, apropo de declarațiile politice. Există și diferențe de viziune. În mod clar, partidul de stânga are un anume mod de a trata o anumită situație economică, iar noi, cei de dreapta, o vedem în cu totul alte date”, a declarat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

„Noi, liberalii, nu guvernăm cu ochii la sondaje”

Cel mai important lucru este, însă, programul de guvernare. Am făcut această coaliție pentru a asigura stabilitate. Am realizat această coaliție într-un moment extrem de dificil pentru țară. Am realizat această coaliție spunând de la bun început ce trebuie făcut. Asupra chestiunilor comune am această pretenție că trebuie să fie respectate, să ieșim pe voce comună, să luăm decizii comune.

Probabil că aceste declarații se vor înmulți odată cu apropierea ciclului electoral. Nu văd o problemă, deja suntem oameni politici maturi. Ne-am obișnuit cu lucruri de genul acesta, dar noi, liberalii, în acest moment, vă spun foarte sincer că nu guvernăm cu ochii la sondaje, ”, a conchis liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *