Skip to content
Politică

Noi mărturii ZGUDUITOARE în cazul Colectiv: ”I-auziţi ce ţipă!”

maramedia.ro

Apar noi mărturii audio cutremurătoare din noaptea tragediei de la Colectiv, care a îndoliat o țară întreagă, și în urma căreia 64 de tineri au decedat.

Redăm mai jos apelul disperat al unui medic care, la aproape o jumătate de oră de la izbucnirea incendiului din Colectiv, cerea mai multe salvări pentru victimele care agonizau în curtea clubului, prezentat de postul de televiziune Digi24.

OPERATOR 1: Ambulanţa Sirena!
MEDIC: Am şi eu nevoie înăuntru, în Pionierul, să-mi intre 4-5 maşini! Am 7 sau 8 victime în stare foarte gravă, arsuri 40%-50% din suprafaţa corporală.
OPERATOR 1: Domnu’ doctor, imediat vă fac legătura la coordonare! Rămâneţi, vă fac legătura la coordonare!
MEDIC: Vă rog!

La ora 22 şi 57 de minute, un medic de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti sună disperat la 112 să ceară ambulanţe în curtea interioară a fabricii Pionierul. Trecuse aproape o jumătate de oră de la izbucnirea incendiului, iar victimele agonizau pe asfalt.

OPERATOR 2: Alo! Da, domnul doctor! Doamna manager ne spune la telefon să nu intraţi în clădire fără salvatori!
MEDIC: Nu am nevoie de… Ascultaţi-mă două secunde! Nu am nevoie de intrat în clădire! La ieşirea din clădire am 9 sau 10 victime în stare foarte gravă, unii sunt în stop! Am nevoie de ambulanţe care să intre înăuntru!
OPERATOR 2: Domnul doctor, a sosit medicul de la, de la…
MEDIC: Nu a venit nimeni de la SMURD!
OPERATOR 2: Deci de la SMURD ne spune domnul doctor că nu a ajuns nimeni şi sunt disperaţi, că sunt victime cu stop, afară din clădire, şi salvările noastre nu mai fac faţă! I-auziţi ce e acolo! (se adresează altei persoane)
MEDIC: Deci ei sunt afară şi nu e nicio ambulanţă lângă mine înăuntru, în curtea interioară a fabricii!
OPERATOR 2: I-auziţi ce ţipă! (se adresează altei persoane)
MEDIC: Mă înţelegeţi? Am nevoie de 4 sau 5 ambulanţe de tip C care să intre la mine aici!
OPERATOR 2: Încă mai are nevoie de 4 ambulanţe tip C care să meargă la domnul doctor, nu în clădire… (se adresează altei persoane). Deci de la SMURD nu a venit nicio ambulanţă?
MEDIC: Nu am nici… Una, care a plecat!
OPERATOR 2: Deci de la SMURD nu a ajuns nicio ambulanţă şi noi suntem disperaţi! (se adresează altei persoane)
MEDIC: Am 7! Am 1, 2, 3, 4, 5, 6, sunt peste 12 victime grave şi nu am ambulanţe! Mă înţelegeţi? Haideţi că nu pot să mai stau să mai vorbesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *