Skip to content
Politică

Noi mărturii ZGUDUITOARE în cazul Colectiv: ”I-auziţi ce ţipă!”

maramedia.ro
" "

Apar noi mărturii audio cutremurătoare din noaptea tragediei de la Colectiv, care a îndoliat o țară întreagă, și în urma căreia 64 de tineri au decedat.

Redăm mai jos apelul disperat al unui medic care, la aproape o jumătate de oră de la izbucnirea incendiului din Colectiv, cerea mai multe salvări pentru victimele care agonizau în curtea clubului, prezentat de postul de televiziune Digi24.

" "

OPERATOR 1: Ambulanţa Sirena!
MEDIC: Am şi eu nevoie înăuntru, în Pionierul, să-mi intre 4-5 maşini! Am 7 sau 8 victime în stare foarte gravă, arsuri 40%-50% din suprafaţa corporală.
OPERATOR 1: Domnu’ doctor, imediat vă fac legătura la coordonare! Rămâneţi, vă fac legătura la coordonare!
MEDIC: Vă rog!

La ora 22 şi 57 de minute, un medic de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti sună disperat la 112 să ceară ambulanţe în curtea interioară a fabricii Pionierul. Trecuse aproape o jumătate de oră de la izbucnirea incendiului, iar victimele agonizau pe asfalt.

OPERATOR 2: Alo! Da, domnul doctor! Doamna manager ne spune la telefon să nu intraţi în clădire fără salvatori!
MEDIC: Nu am nevoie de… Ascultaţi-mă două secunde! Nu am nevoie de intrat în clădire! La ieşirea din clădire am 9 sau 10 victime în stare foarte gravă, unii sunt în stop! Am nevoie de ambulanţe care să intre înăuntru!
OPERATOR 2: Domnul doctor, a sosit medicul de la, de la…
MEDIC: Nu a venit nimeni de la SMURD!
OPERATOR 2: Deci de la SMURD ne spune domnul doctor că nu a ajuns nimeni şi sunt disperaţi, că sunt victime cu stop, afară din clădire, şi salvările noastre nu mai fac faţă! I-auziţi ce e acolo! (se adresează altei persoane)
MEDIC: Deci ei sunt afară şi nu e nicio ambulanţă lângă mine înăuntru, în curtea interioară a fabricii!
OPERATOR 2: I-auziţi ce ţipă! (se adresează altei persoane)
MEDIC: Mă înţelegeţi? Am nevoie de 4 sau 5 ambulanţe de tip C care să intre la mine aici!
OPERATOR 2: Încă mai are nevoie de 4 ambulanţe tip C care să meargă la domnul doctor, nu în clădire… (se adresează altei persoane). Deci de la SMURD nu a venit nicio ambulanţă?
MEDIC: Nu am nici… Una, care a plecat!
OPERATOR 2: Deci de la SMURD nu a ajuns nicio ambulanţă şi noi suntem disperaţi! (se adresează altei persoane)
MEDIC: Am 7! Am 1, 2, 3, 4, 5, 6, sunt peste 12 victime grave şi nu am ambulanţe! Mă înţelegeţi? Haideţi că nu pot să mai stau să mai vorbesc!

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *