Skip to content
Coronavirus

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie: motivul pentru care mall-urile NU vor fi deschise prea curând

facebook

Premierul Ludovic Orban a convocat miniștrii pentru o ședință de urgență, joi, ora 19, în contextul în care Executivul pregătește noi măsuri de relaxare a restricțiilor din România. Tot astăzi va avea loc o reuniune la nivel înalt și la Cotroceni, unde cel mai probabil președintele Klaus Iohannis va aborda aceeași temă atât cu prim-ministrul, cât și cu o serie de miniștri sau demnitari din cabinetul liberal, printre care Marcel Vela (Interne), Nelu Tătaru (Sănătate) și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență cu rang de secretar de stat în MAI.

CITIȚI ȘI: Guvernul are în vedere noi măsuri de relaxare a restricțiilor din România

" "
" "

CITIȚI ȘI: O nouă întâlnire la Cotroceni pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de coronavirus

Surse guvernamentale au declarat pentru PS News că redeschiderea mall-urilor mai are de așteptat. Potrivit acestora, situația este intens dezbătută în aceste zile la Palatul Victoria, iar concluzia la care au ajuns guvernații până în prezent este că mall-urile nu vor fi deschise prea curând, din cauză că sistemul de ventilație comun utilizat în incinta lor poate facilita răspândirea noului coronavirus.

Din lunile iulie-august, românii vor avea „o viaţă cvasi-normală”

Amintim că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că de la 1 iunie vor fi aplicate noi măsuri de relaxare şi a dat exemplul teraselor, care vor fi redeschise cu condiţia păstrării distanţării fizice.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. (…) Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate„, a declarat, la B1TV, ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că din 15 iunie pot fi redeschise şi plajele iar din lunile iulie-august, românii vor avea „o viaţă cvasi-normală”.

Până ieri, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până acum, 1219 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *