Skip to content
Europa

Noi măsuri în Franța împotriva epidemiei: se renunță la măștile artizanale, distanța socială crește la 2 metri și este extinsă categoria persoanelor considerate contact al unui caz cu COVID

twitter

Autoritățile franceze anunță noi măsuri împotriva epidemiei, în principal renunțarea la măștile artizanale, creșterea distanței sociale la 2 metri și extinderea categoriilor de persoane considerate contact al unui caz cu COVID. De asemenea, autoritățile de la Paris nu exclud un nou lockdown total, potrivit Le Figaro.

Joi, ministrul Sănătății, Olivier Véran, nu a exclus o nouă carantină, dacă situația se înrăutățește în continuare. Ieri, Franța înregistra 300 de decese în 24 de ore din cauza COVID.

De menționat că Franța a introdus deja pe tot teritoriul carantina de noapte de la ora 18.00 până la 6.00 dimineața.

Pentru a limita răspândirea variantelor mai contagioase ale virusului, ministrul Sănătății a avertizat că măștile artizanale nu mai sunt suficiente pentru a asigura o protecție colectivă, iar distanța socială va fi mărită.

Înaltul consiliu pentru sănătate publică (HCSP) va publica vineri noile recomandări, care vor viza în special redefinirea contactelor. Astfel vor fi considerate contacte persoanele care au intrat în contact cu persoane bolnave sau care prezentau simptome. Până acum, pentru a fi considerat contact, trebuia să fi avut „un contact direct cu un caz, față în față, la mai puțin de un metru, indiferent de durată”.

Începând de vineri, distanța socială va fi stabilită la 2 metri.

De asemenea, măștile artizanale nu vor mai fi considerate suficiente. Doar trei tipuri de măști vor putea să fie purtate în continuare: măștile chirurgicale, măștile FFP2 și măștile din țesătură industrială așa-numite din „categoria 1”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *