Noi măsuri pentru fluidizarea traficului în zona Podului Grant: culoar unic pentru tramvaiele 11 şi 44

Sursa foto: Wikipedia

Societatea de Transport Bucureşti anunţă, vineri, noi măsuri pentru fluidizarea traficului în zona Podului Grant, respectiv culoar unic pentru tramvaiele 11 şi 44 şi suplimentarea capacităţii de transport pe linia 41.

”Societatea de Transport Bucureşti STB S.A., împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, va pune în aplicare, începând de azi (vineri, 20 octombrie 2023), câteva soluţii pentru a creşte mobilitatea în cartierele Crângaşi şi Giuleşti, afectate de lucrările de punere în siguranţă a Podului Grant. Prima măsură – care a primit deja avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti – este crearea unui culoar unic pentru tramvaiele 11 şi 44 care circulă pe Calea Giuleşti”, anunţă, vineri, STB.

Compania precizează că în acest weekend vor fi montaţi stâlpişori de delimitare a căii de rulare a tramvaiului faţă de carosabil.

”A doua măsură este suplimentarea capacităţii de transport a tramvaielor care circulă pe linia 41, traseu care face legătura dintre Vestul şi Nordul Bucureştiului. Aici – cu sprijinul Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – TPBI – vor fi introduse tramvaie Imperio, care au o capacitate mărită de transport”, a mai transmis compania.

Directorul general al STB S.A. Daniel Istrate precizează că ”prin aceste măsuri transportul public devine o alternativă viabilă pentru deplasarea populaţiei”.

”Tramvaiul devine, astfel, soluţia optimă de mobilitate pentru locuitorii cartierelor Crângaşi şi Giuleşti, dar mai ales o legătură utilă pe relaţia Vest – Nord a Capitalei”, a declarat Daniel Istrate.

De asemenea, compania anunţă că echipele tehnice ale STB din cadrul Serviciului Proiectare se află pe teren pentru a face măsurătorile necesare, iar din această noapte, echipele de intervenţie încep lucrările de montare a stâlpişorilor.

Tronsonul cuprins între Bulevardul Constructorilor şi staţia Spitalul Panait Sârbu devine, astfel, culoar unic pentru transport public (liniile 11, 44).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: