Skip to content
Politică

Noi măsuri privind acordarea vizelor pentru Canada

Canada își va înăspri regulile de intrare pe teritoriul său începând cu 15 martie.

Astfel, vor fi adoptate măsuri care îi vor obliga pe cetățenii din țările în mod normal exceptate de la viză, printre care și state europene, să ceară o ‘Autorizație Electronică de Călătorie’ (AVE), care se plătește.

Echivalentul canadian al Programului electronic de autorizare pentru turism (ESTA) introdus de SUA în 2008, AVE vizează cetățenii din „peste 50 de țări și teritorii”, care vor trebui prin urmare de acum să se înregistreze online și să plătească taxa de 7 dolari canadieni (4,5 euro), potrivit unor surse citate de Realitatea.net

Odată formularul electronic completat, autorizarea pentru deplasarea în Canada, sau pur și simplu pentru tranzitarea acesteia, va fi trimisă prin poștă și va fi valabilă cinci ani.

Autoritățile canadiene evaluează „la peste trei milioane de persoane” numărul călătorilor vizați în fiecare an de această măsură. „De aceea am încercat să concepem unul dintre cele mai simple sisteme”, a declarat, Robert Orr, înalt funcționar al Ministerului canadian pentru Imigrație responsabil de această reformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *