Skip to content
Europa

Noi măsuri severe în Franța: doza de vaccin anti-COVID, obligatorie o dată la 3 luni

ista-in.org

Emmanuel Macron apasă și mai tare pedala de accelerație, în ceea ce privește măsurile anti-COVID-19. Deși 70% din populație și-a administrat serul, Franța înregistrează noi recorduri de infectări și sute de decese pe zi, multe la persoane vaccinate, pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Guvernul Franței a stabilit noi măsuri, care vor intra în vigoare de la 3 ianuarie. Munca de la distanță, cel puțin trei zile pe săptămână, va deveni obligatorie în domeniile care permit acest lucru, iar adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimente la interior. De asemenea, adunările în aer liber cu peste 5.000 de persoane vor fi interzise.

Guvernul Franței mai intenționează să scurteze intervalul de administrare pentru dozele de ser anti-SARS-COV-2, de la patru luni, la trei luni de zile, informează BBC. Astfel, s-ar putea ajunge la patru doze de vaccin într-un an de zile. În total, șapte doze în doi ani de zile ar urma să aibă francezii. Inițial, „boosterul” era recomandat o dată la șase luni de zile.

Premierul Jean Castex a declarat că „pandemia se simte ca un film fără final”, iar Olivier Veran, ministrul Sănătății, a declarat că infectările cu SARS-COV se dublează la câteva zile.

Zilnic, Franța înregistrează o medie de peste 70.000 de noi infectări. Luni, 1.600 de noi spitalizări cu cazuri de COVID au fost raportate. Între timp, în Franța și alte state ale Europei continuă protestele anti-restricții, după doi ani de când OMS a anunțat startul pandemiei de COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *