Skip to content
Societate

Noi membri în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Ziarul Financiar
" "

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Transelectrica a aprobat noile mandate provizorii ale membrilor Consiliului de Supraveghere al companiei, printre aceștia regăsindu-se profesorii universitari la ASE Mircea Cosea și Adrian Mitroi.

Dacă patru membri provizorii sunt noi, în cazul a trei dintre ei mandatele le-au fost prelungite, în condițiile în care acestea au expirat pe 29 martie 2019.

" "
" "

Potrivit unui raport al Transelectrica, transmis Bursei de Valori București, mandatele au intrat în vigoare în dată de 30 martie 2019 și vor avea o valabilitate de două luni.

Membrii provizorii aprobați vineri în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica sunt: Adrian Mitroi, Mircea Gheorghe Dumitru Cosea, Alin Sorin Mitrică, Constantin Dumitru, Virginia Mihaela Toader, Mihaela Constantinovici, Carmen Nina Crișu.

Cu privire la punctul 3 de pe ordinea de zi, cu votul ‘pentru’ al actionarilor reprezentand 88,25640% din totalul numarului de voturi exprimate valabil, se aproba stabilirea formei contractului de mandat care va fi cea aprobata prin Hotararea AGOA nr. 5/29.03.2018 si va cuprinde modificarea art. 5 stabilita prin hotararea AGOA nr. 12/28.09.2018 si se imputerniceste reprezentantul Ministerului Economiei in vederea semnarii contractelor de mandat ale membrilor provizorii ai Consiliului de Supraveghere al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA”, se spune in document, informează Ziare.com.

Transelectrica este operatorul de transport si de sistem din Romania, cu un rol cheie pe piata de energie electrica. Compania administreaza si opereaza sistemul electric de transport si asigura schimburile de electricitate intre tarile Europei Centrale si de Rasarit, ca membru al ENTSO-E (Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica).

Societatea este responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei, asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN) . De asemenea, reprezinta principala legatura dintre cererea si oferta de electricitate, echilibrand permanent productia de energie cu cererea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *