Noi mesaje RO-Alert, cu sunete diferite în funcţie de gravitatea situaţiei. Avertizările vor fi trimise şi pe TV

Sursa foto: Unsplash

Avertizările RO-ALERT vor fi trimise şi pe televizor, pe e-mail şi prin SMS. Anunţurile vor fi însoţite de noi sunete, diferite în funcţie de gravitatea situaţiei. Primele modificări ar trebui să le vedem la sfârşitul acestui an. 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale lucrează la extinderea sistemului de avertizări. În cazul unei situaţii de urgenţă extremă, alertele vor întrerupe atât imaginile cat si sonorul emisiunilor tv şi vor afişa pe tot ecranul informaţii despre pericolul iminent.  Cel de-al doilea scenariu este ca mesajele Ro Alert să fie afişate într-o fereastră care să nu acopere complet emisia tv. Al treilea scenariu se referă la situaţiile care nu ne pun viaţa in pericol. În acest caz, mesajele ro alert vor apărea in partea de jos a ecranului televizorului.

Autorităţile vor să anunţe situaţiile de urgenţă şi pe e-mail şi SMS. Pentru aceste mijloace de comunicare, va trebui să te înscrii într-o platformă pusă la dispoziţie de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Ro-Alert-ul tip notificare, cu care suntem obişnuiţi de şapte ani, va funcţiona în paralel cu noile metode de alertare. „Asta inseamna că comunicarea nostră cu populatia este mai sigura cand exista probleme majore. Va îmbunătăti partea de siguranţă a populatiei”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

Avertizările vor fi însoţite, în curând, de sunete noi. „Trebuie partea asta de sunet puternic şi de deranj să fie folosite doar pentru ce este foarte grav. Acesta este şi motivul pentru care am solicitat să fie introdusă o nouă tonalitate. Va permite selectia de diferite grade de alertare cu diferite tonalităţi”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU. Extinderea sistemului de alertare la televizor şi pe e-mail va fi gata peste doi ani. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă lucrează şi la o vartiantă Ro-Alert pentru persoane cu deficienţe de auz, în care sunetele vor fi înlocuite cu semnale luminoase.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: