Skip to content
Politică

Noi necazuri cu ROBOR: cel mai mare nivel din ultimele 34 de luni

pakistantoday.com

Ziua de marți vine cu noi necazuri în ceea ce privește ROBOR: indicele a atins cel mai mare nivel din ultimele 34 de luni.

Mai precis, indicele Robor la 3 luni (cel în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei) a atins nivelul de 1,8%, cel mai mare de pe 25 noiembrie 2014 până în prezent, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR) și citate de News.ro.

CITIȚI ȘI: Creșterea dobânzilor și a inflației, pe agenda Consiliului de Administrație al BNR

La 25 octombrie 2016, indicele avea valoarea de 0,69%. Acesta a crescut accelerat din data de 18 septembrie, când a atins nivelul de 1%. Vineri, ROBOR la trei luni a atins pragul de 1,58%, iar luni – de 1,71%.

Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut până la nivelul de 1,89%, cel mai mare nivel din 7 ianuarie 2015 (1,92%) până în prezent. Şi acest indicator a sporit accelerat în ultimele zile, atingând nivelul de 1,69% vineri şi 1,78% luni.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *