Skip to content
Politică

Noi probleme de imagine la Cotroceni. Presa din Germania reacționează după scandalul legat de interviul lui Iohannis

După ce Președintele României, Klaus Iohannis, a oferit un interviu presei din Germania, despre care Departamentul de Comunicare al Administrației Prezidențiale a precizat că va fi difuzat de televiziunea publică germană, ziarista germană care i-a luat interviu șefului statului reacționează. Aceasta din urmă a precizat, într-un răspuns trimis jurnalistului Cătălin Striblea, moderatorul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV, că nu a precizat niciodată că va difuza respectivul material integral la televiziune.

”(…) Îmi pare rău pentru confuzie. Nu s-a pus niciun moment problema ca interviul să fie difuzat la televiziune integral. Niciodată nu procedăm în acest fel. Intenţia a fost din start să folosim anumite pasaje în materiale care vor fi difuzate la televiziune, iar întregul interviu să fie pus pe internet. (…)”, a punctat ziarista pentru Cătălin Striblea.

În acest context, Administrația Prezidențială și Departamentul de comunicare de la Cotroceni par să fi fost prinși cu minciuna, având în vedere că sms-ul trimis către presă se menționa că  este vorba de „un interviu pentru Televiziunea Publica Germana ARD care va putea fi urmarit in intervalul 12.00- 12.45.”

”Dear Mr. Striblea,

thank you for your Mail and your questions. I am sorry for the confusion. But indeed it was never told that we will broadcast the Interview as a whole immediately. We never do so.

The intention was from the beginning: To use soundbites in various reports, News etc. And to broadcasted as a whole interview on our ARD-Studio Wien blog (Sunday).

Some of the pieces were already broadcasted, for example as you mentioned Sunday. But you sure understand that I can not tell exactly in future when all the other parts we’ll be on air.

It was recorded last Tuesday in Bukarest.

Sincerily

Susanne Glass”, este răspunsul oferit de aceasta și prezentat în emisiunea ”Ultimul cuvânt”, de la B1, de luni seară.

În cadrul conferinței de presă de luni, Iohannis a evitat subiectul și a precizat că Departamentul de comunicare al Administrației Prezidențiale va oferi toate explicațiile necesare.

1 comentariu la “Noi probleme de imagine la Cotroceni. Presa din Germania reacționează după scandalul legat de interviul lui Iohannis

  1. Stiati de ce Maica Tereza ura cel mai mult la oameni MINCIUNA? Pentru ca de aici poti ajunge la orice. Furåciuni, manipulåri de mase mari de oameni, crimå s.a.. Incercati sa va aplecati asupra acestui defect omenesc si veti fi surprinsi ce mare dreptate avea Maica Tereza. In spatele fiecarei minciuni existå un interes major. Nu cred cå existå om in lumea asta care så mintå si så nu stie acest lucru. Adicå sa fie o minciunå nevinovatå mai ales la oamenii politici. Exclus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *