Noi probleme în justiție pentru unul dintre cei mai importanți lideri PDL

Problemele în justiție continuă pentru unul dintre cei mai importanți lideri ai PDL.

Judecătoria Sectorului 5 a decis definitiv să redeschidă dosarul penal în care Adriean Videanu este acuzat de abuz în serviciu în timpul mandatului de primar general al Capitalei (2004-2008).

Totul după ce Videanu a fost obligat de instanţă să elibereze o autorizaţie de construcţie definitivă şi concesionarea unui teren în favoarea unei firme de construcţii, scriu jurnaliştii de la sursazilei.ro.


Consiliul General a hotărât ca terenul să fie dat în folosinţă Ambasadei Franţei, iar primarul Capitalei a aprobat desfiinţarea tuturor construcţiilor de pe terenul aparţinând firmei de construcţii.  

Dosarul redeschis acum a mai trecut prin mâinile procurorilor de două ori, în 2007 şi în 2011, în ambele situaţii luându-se decizia de neîncepere a urmăririi penale.

În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petenta SC Ruxandra Trading SRL în contradictoriu cu intimatul Videanu Adriean. Desfiinţează ordonanţa de clasare nr. 586/P/2009 din 20.03.2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie menţinută prin Ordonanţa nr. 1103/II-2/2014 din 06.05.2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune trimiterea dosarului nr. 586/P/2009 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infr. de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave prev. de art. 297 N.C.pen rap. la art. 309 N.C.pen, cu aplic. art. 5 alin. 1 N.C.pen. faţă de suspectul Videanu Adriean. În baza art. 275 alin. 3 cpp. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă, se arată în motivația instanței.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: