Skip to content
Politică

Noi probleme la Arhiepiscopia Tomisului: preot și călugăriță, REȚINUȚI

oradeiasi.oradestiri.ro

Au apărut noi probleme la Arhiepiscopia Tomisului, după dosarul de fraude cu fonduri europene al arhiepiscopului Teodosie Snagoveanul:  de data aceasta, un preot și o călugăriță au fost REȚINUȚI.

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului – preotul Gabriel Popa -, o călugăriţă – Anişoara Duna – şi un director de achiziţii din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) – Florin Badiu – au fost reţinuţi după percheziţiile la o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu articole textile, au declarat surse din Poliţie pentru Mediafax.

Reţinerile vin după ce, vineri, poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB), au făcut 25 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, într-un dosar penal în care sunt cercetate persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerţului cu articole textile.

Cei în cauză, respectiv membrii unui grup infracţional format din 13 persoane, cu atribuţii bine determinate şi vârste între 27 şi 57 de ani, au fost prinşi în timp ce descărcau un TIR cu haine, la un depozit din judeţul Ilfov, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române de sâmbătă.

În urma verificărilor, au fost ridicate documente, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro.

Controalele continuă şi sâmbătă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava şi Vâlcea efectuând 45 de controale, la punctele de lucru ale firmelor implicate în circuitul comercial.

Potrivit anchetatorilor, pe raza Capitalei şi a judeţului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o reţea infracţională de distribuţie a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de TIR-uri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din judeţul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas – Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrărI către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *