Skip to content
Politică

Noi probleme penale pentru Neculai Onțanu

Neculai Onţanu este implicat într-un nou dosar de corupţie, după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat pe 23 iunie redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului primar.

Acesta a fost denunţat de o femeie din Sectorul 2 care îl acuză că ar fi dat o autorizaţie de construcţie ilegală. Primarul a autorizat o construcţie de clădiri de P plus 6 într-o zonă de clădiri de P plus 2.

Pentru această autorizaţie Neculai Onţanu ar fi primit un apartament în respectiva clădire. De asemenea, în acelaşi dosar este incriminat şi fostul adjunct de la Poliţia Capitalei, Roberto Ababei, potrivit romaniatv.net.

Neculai Onţanu se află în arest preventiv din 25 martie, fiind acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2007, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiară a unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, ce a fost transferată către avocata Loredana Radu și o altă persoană, interpuși indicați de Onțanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *